Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prema Mešiću inicijativa je pokrenuta jer premijer i ministar nisu zadovoljili, samo je pitanje šta?

mirsad mesicPovodom inicijative koju je pokrenuo OO SDP-a Zenica, a vezano za smjenu premijera ZDK Fikreta Plevljaka i ministra Raifa Seferovića koji su kadrovi SDP-a na tim funkcijama, danas će u kasnim poslijepodnevnim satima u Visokom biti održan i sastanak OO SDP-a Visoko. Pretpostavljamo da će tema sastanka biti upravo interesantna i nesvakidašnja novonastala situacija u Zenici. Bit će zanimljivo kakav će zaključak i stav po ovim pitanju zauzeti visočki SDP-ovci. Inicijativu za smjenu premijera Plevljaka potvrdio je i Mirsad Mešić, predsjednik Kantonanog odbora SDP-a. U svojoj kratkoj izjavi za javnost Mešić je rekao: 

“Premijer Plevljak i ministar Seferović nisu zadovoljili, inicijativa za njhovu smjenu je tu i ostaje da unutar stranke odlučimo šta dalje.”

Ovim povodom kontaktirali smo i kabinet premijera Plevljaka gdje smo saznali da premijer obavlja svoje redovne poslove i da je danas prisustvovao sastanku vlade. Neki poseban komentar na cijelu situaciju nismo dobili, a inicijativa za smjenom će svoj epilog vjerovatno dobiti u Centrali SDP-a u Sarajevu.

Kako nezvanično saznajemo premijeru Plevljaku se u Zenici zamjera što je često izvan Zenice i u drugim gradovima kantona. Osim toga zamjerke su upućene i na  zapošljavanja SDP kadrova iz Zenice koji nisu dobili očekivano, pa su neki bliski rođaci tako morali vozariti i do Visokog da bi radili u BH Telecomu što je svakako naporno za jednog mladog socijaldemokratu nastanjenog u glavnom gradu kantona, a pri tome familijarno vezanom za visokopozicioniranog dužnosnika u KO SDP-a ZDK.

Proudly powered by WordPress