Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Munira Subašić identifikovala posmrtne ostatke sina ubijenog u Srebrenici

kenan karavdic munira subasicPredsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić boravila je danas u Visokom, tačnije u prostorijama JP “Gradska Groblja” Visoko gdje je identifikovala posmrtne ostatke svog sina koji je ubijen u 21. godini života u Srebrenici i koji će zajedno sa 404 identificirane žrtve biti ukopan 11. jula u Srebrenici. Zajedno sa Munirom Subašić u Visokom su boravili i njen drugi sin Vahidin Subašić, te Šuhra Sinanović – predsjednica Udruženja žena Podrinja. 

munira subasic suhra sinanovicIz Tuzle su u Gradska groblja u Visoko prebačeni posmrtni ostaci 350 identificiranih žrtava. Među identificiranim žrtvama koje će biti ukopane 11. jula u Potočarima najstariji muškarac je 1919. godište, a najmlađi 1981. Ovim povodom danas u Visokom je boravila i ekipa Federalne Televizije čiji novinari pripremaju posebnu priču o Srebrenici i obilježavanju 11.jula.

Za proteklih deset godina u Memorijalnom centru u Potočarima ukopano je 5.657 identificiranih posmrtnih ostataka žrtava genocida u Srebrenici 1995. godine.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress