Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SIDA – 210.000 KM

sidaSa 15 glasova “za“ tačno 3. decembra 2011. godine Općinsko vijeće Općine Visoko usvojilo je “Plan upravljanja otpadom na području općine Visoko za period 2011.-2016. godina“.

Eksperti SIDA-e za pitanja upravljanja čvrstim otpadom su na predloženi Plan dali svoju saglasnost, a nakon što je prijedlog Plana odobren od strane SIDA-e pristupilo se realizaciji prvog projekta za koji je SIDA obezbijedila sredstva za Općinu Visoko u iznosu od oko 430.250,00 KM za nabavku najmodernijeg kamiona za odvoz smeća, kontejnera i kanti za smeće različitih zapremina koji su i isporučeni Općini Visoko, a u cilju postepenog proširenja cijele teritorije općine Visoko i njenog pokrivanja sa organizovanim sistemom prikupljanja i odvoza otpada.        

Pošto sam prethodnih 17 mjeseci nastojao održati kontinuiranom priču o navedenom kamionu za prikupljanje komunalnog otpada napokon se pojavila uopćena informacija o mogućem razlogu zbog kojeg Općini Visoko nije isporučen isti. Kao razlog navedene su poteškoće oko tendera koji je raspisivan u više navrata, što su potvrdili i mediji.

Nakon što je Općina Zenica dobila svoja dva kamiona, o čemu sam govorio 18. novembra 2012. godine, a svoj plan upravljanja otpadom usvojila 3. novembra 2011. godine, i preduzeće “Vilenica Čistoća“ iz Novog Travnika dobilo je svoj kamion u vrijednosti 210.000 KM. Javnosti radi, isporuku istog je izvršilo preduzeće upravo iz Visokog.

Zasigurno je očekivati da će i Visoko realizovati svojih 210.000 KM, a ako već jeste, onda je ova reakcija samo informativnog karaktera.

(Foto: Edin I.)

Proudly powered by WordPress