Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faruk Gačan u Interu iz Zaprešića

faruk gacan jasko ahicPrije nekoliko dana pisali smo o tome kako je Faruk Gačan završio priču u dijelu svoje karijere vezanoj za FK Željezničar. Kao junior ovog kluba odigrao je svoju posljednju sezonu i u 28 utakmica postigao sedam pogodaka, a Željezničar na kraju sezone završio na drugom mjestu. Mladi Visočanin kako je i sam najavio ranije karijeru nastavlja u Hrvatskoj, tačnije u ekipi Intera iz Zaprešića.

– U ponedjeljak idem u novi klub kada je zakazana i zvanična prozivka igrača pred novu sezonu. To je sve što znam u ovom trenutku. Mislim da je ovo dobro rješenje za mene i nadam se da ću se uspjeti nametnuti svojim igrama treneru Rajku Magiću u borbi Intera za povratak u Prvu HNL ligu – kratko nam je pred polazak u novi klub rekao Faruk Gačan.

Prošle sezone zajedno sa Zagrebom i Cibaliom, Inter je ispao u niži rang takmičenja. Trener seniorske ekipe gosp. Rajko Magić obznanio je kalendar priprema, odnosno početak priprema za novu sezonu u kojoj će nadamo se svoje mjesto u ekipi naći i devetnaestogodišnji Faruk Gačan koji je karijeru započeo u visočkoj Bosni. Inter startuje sa pripremama u ponedjeljak, 08.07.2013. s početkom u 10.00 sati. Prvi trening zakazan je na stadionu u Zaprešiću, gdje će se ujedno i odraditi većina treninga. Treneru će se odazvati sljedeći igrači: Posavec, Bosec, Čeliković, Batur, Šimić, Blažević, Gorgiev, Ćosić, Dramac, Mohač, Gudelj i Oršić. Bit će tu još novih imena među kojima se pominje i ime još jednog Visočanina Belmina Vile.  Iz kluba su za sada službeno otišli: Budimir, Pokrivač, Delač, Mlinar, Šarić, Bagarić, Herceg, Plazanić i Rundić.

Proudly powered by WordPress