Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Skopljak: Atmosfera je sjajna, želimo u TOP 8

skopljak vranacOstalo je još četiri dana do početka Svjetskog prvenstva u rukometu, koje se igra u našoj zemlji. Trudimo se da vam na što bolji način približimo atmosferu u našoj mladoj reprezentaciji, kao i da što bolje upoznate naše reprezentativce.

Jedan od njih je i lijevo krilo Zmajića, te još uvijek član visočke Bosne Prevent Enes Skopljak, ovaj mladi Visočanin ima dvije sjajne sezone iza sebe, iako je Bosna preselila u niži rang, Skopljak je jedina svijetla tačka zelenih.

Sport Centar: Enese šta ti lično očekuješ od Svjetskog prvenstva i koliko ustvari može naša reprezentacija na predostojećoj smotri?

Ja iskreno očekujem prolaz među osam najboljih ekipa, sve više od toga je veliki uspjeh, a manje od toga je neuspjeh. Mislim da je TOP 8 realna stvar, a dalje šta bude. Ali se moraju poklopiti sve stvari po nas, od toga da izbjegnemo teže protivnike, iako danas nema laganih, kao i da nas zaobiđu povrede. Fokusirani smo trenutno na usavršavanje svoje igre i jako nam dobro ide.

Sport Centar: Kakva je atmosfera u reprezentaciji?

Vjerujte mi odlična. Mi smo vremenski dugo zajedno i na okupljanjima. Upoznali smo se jako dobro, svi zajedno se družimo kao porodica, što je veoma bitno, tako da će i to zajedništvo biti naša snaga. 

Sport Centar: Koliko poznajete protivnike, evo konkretno ove na otvaranju Koreja i Mađarska?

Pa dobro, imamo snimke njihovih nekoliko posljednjih utakmica, i trudimo se na najbolji način da vidimo koliko oni i šta mogu. Vidjeli smo na snimcima kako igraju i jedni i drugi, tako da očekujem da se itekako možemo nositi s njima, i nadam se objema pobjedama na startu.

 

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress