Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U Gračanici osnovan Klub Gračaničkih Biciklista

kgb-bikingU prostorijama MZ Gračanica danas je u 14 sati održana osnivačka skupština biciklističkog kluba Gračanica. Tom prilikom izabrano je rukovodstvo kluba, a za predsjednika je izabran Anes Hajlovac. Na skupštini je odlučeno i to da će se klub zvati – Klub Gračaničkih Biciklista (KGB).
Ideja o osnivanju Kluba Gračaničkih Biciklista rasla je sama po sebi. Naime, posljednjih godina u Gračanici veliki je broj zaljubljenika u ovaj sport i rekreaciju, pa se tako uvidjela potreba za nešto boljom organizacijom radi što kvalitetnijeg druženja, razmjenjivanja ideja i promocije ovog sporta kako među omladinom, tako i onim starijim zaljubljenicima u bicikla.

Izabrani predsjednik kluba Anes Hajlovac se obratio prisutnim, iskazao zahvlanost na ukazanoj podršci, te u obraćanju istaknuo kako je  izabiranje rukovodstva čista formalnost koja je potrebna pri registraciji, te pozvao sve bez obzira na starosnu dob i spol da se priključe klubu, dobrim vožnjama i lijepom druženju. U obraćanju je iskazao i to da će nastojati opravdati ukazanu podršku i da njegova aktivnost i doprinos sigurno neće izostati, ali i da svi trebamo uzeti učešće kako bi ovaj klub bio pozitivan primjer.

Osnivačkoj skupstini prisustvovao je i predsjednik MZ Gračanica Emir Uzunalić, koji je pružio apsolutnu podršku pri osnivanju i razvoju kluba, te istaknuo kako je za potrebe kluba izdao saglasnost o korištenju prostora u sklopu MZ Gračanica, prostor je nažalost potrebno odmah renovirati te prilagoditi potrebama biciklističkog kluba.  Sam predsjednik MZ Gračanica ne sumnja da do istog neće doći uz aktivnost izabranog rukovodstva. U daljem obracanju Uzunalić je obznanio da je ispred Mjesne Zajednice obezbijedio i dva natkrivena “garažna” mjesta za bicikla, kapaciteta preko stotinu bicikala koje će se postaviti ispred prostorija KGB i drugi dio ispred sportsko rekreacionog kompleksa FK Gračanica.

Proudly powered by WordPress