Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Obilježen Međunarodni dan mladih

damar omladineČlanovi Udruženja „Damar omladine“ zajedno sa članovima Kluba pravih frajera našeg udruženja i predstavnicom Vijeća mladih općine Visoko obilježili su Međunarodni dan mladih. Generalna skupština Ujedinjenih naroda Rezolucijom 54/120 usvojila je, 17. decembra 1999. godine, preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da se 12. august proglasi Međunarodnim danom mladih.

Od 2000. godine, toga dana, organiziraju se širom svijeta razna javna događanja o temi koje preporuče Ujedinjeni narodi. Međunarodni dan mladih ujedno je dan kada slavimo postignuća mladih u svijetu kao i ohrabrujemo njihovo sudjelovanje u društvu.

Želja nam je da mladi i dalje aktivno doprinose u promicanju, boljem razumijevanju i provedbi Nacionalnog programa za mlade od 2009. do 2013. godine, kao i izradi lokalnih i regionalnih programa za mlade, jer mladi su naša najjača snaga, naša sadašnjost i budućnost.

Mladi su budućnost! Mladi su buntovni! Mladi su skloni eksperimentiranju! Mladi nose promjenu! Mladi su otvoreniji za promjene nego stariji! Mladi se protive ustaljenim pravilima! Mladi su tu da mijenjaju svijet…, su samo neke od poruka koje su članovi Udruženja „Damar omladine“ ostavili na portalu svog prostora.

Proudly powered by WordPress