Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U okviru manifestacije “Visočko ljeto 2013” predstavljena pobratimska općina Altindag

visoko ljetoSvečanom ceremonijom u Visokom, nedaleko od Sarajeva, otvorena je manifestacija “Dani kulture i sporta“ u okviru kulturne manifestacije “Visočko ljeto 2013”, prenosi agencija Anadolija (AA). Tim povodom, predstavljena je pobratimska turska općina Altindag.

Gosti i gošće iz Turske, ali i Indonezije, tradicionalnom muzikom i plesovima uljepšali su subotnje veče na Ljetnoj pozornici u Visokom.

Predstavnici općine Altindag, koja je u sastavu glavnog grada Turske Ankare, izveli su tradicionalne plesove Ankare i turskih gradova Trabzon i Mersin. Pored plesova, publika je imala priliku uživati i u turskoj narodnoj muzici.

Načelnica općine Visoko Amra Babić kazala je da je manifestacija ove godine odgođena zbog svetog mjeseca muslimana ramazana. Ona je istakla zadovoljstvo što ima priliku ugostiti Turke i Indonežane u Visokom.

“Cilj ove manifestacije je prvenstveno predstaviti kulturu BiH, a istovremeno i upoznati kulture dviju bratskih država Indonezije i Turske. Manifestacija će trajati šest dana i pozivam sve da joj prisustvuju“, izjavila je Babić.

Direktor za kulturu i društvena pitanja općine Altindag Cengiz Keskin, u obraćanju prisutnima, kazao je da je jako sretan što je imao priliku posjetiti BiH, sa čijim narodom ne dijeli isti jezik, ali dijeli iste osjećaje bratstva.

“Zaista smo ponosni što smo dio ove manifestacije, koja ima 150-godišnju tradiciju“, rekao je Keskin.

Kulturna manifestacija “Visočko ljeto 2013” otvorena je 23. augusta, a trajat će do 29. augusta.

Anadolija/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress