Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi momenti špijunske afere – Kako smo postali četnici

vipromo-podvala2Otkako je započeo politički i medijski linč na Visoko.co.ba početkom ove godine kojem bi pozavidio i sam osnivač UDBA-e Aleksandar Ranković, jedna od najodvratnijih stvari koja se pojavila u svrhu propagande i pokušaja diskreditacije našeg portala jeste fotomontaža u kojoj su novinari našeg portala Dario Božić i Nusret Smajović predstavljeni kao četnici, a koje je navodno na FB profil „Iznad svega“ postavio anonimni autor i dobar poznavatelj četničke ikonografije. Međutim, na nesreću još nesretnijeg špijuna i uhode Ismara Imamovića kojem je očito potreban i neki liječnički tretman, istina je izašla u javnost zahvaljujući anonimnim emailovima koji pristižu na mnoge visočke adrese.

mt_ignore: Ragib-Sivromt_ignore: Iznad Svega

U najnovijoj pošiljci smo saznali konačno, na nesreću autora koji će za ovo dobiti i dodatnu tužbu, ko stoji iza lažnih Facebook profila u kojima se novinari Visoko.co.ba pokušavaju diskreditirati tako što se stavljaju u kontekst četništva koje je suštinski puno bliže nalogodavcima Imamovićevih bolesnih namjera. Velikoj loži u Visokom i svim visočkim zidarima nije bilo dovoljno rafalno klevetanje koje su i prvi započeli (po)četnici sa „Gradskog Portala Vipromo“. Nakon toga su neki stranački prvaci koji inače podržavaju rad medijskih sijača mržnje u Visokom i koji aktivno sudjeluju u pisanju bljuvotina pozivali visočke privrednike na javni prezir Visoko.co.ba i njegovih uposlenika i za očekivati je da nam možda uskoro nametnu i verbalni delikt kao u najbolje i najproduktivnije vrijeme komunizma kada su kapaciteti Golog otoka bili ispunjeni do posljednjeg mjesta. Ali šta očekivati od bolesnika koji nemaju poštovanja ni prema ratnom heroju Edinu Hakanoviću što se jasno vidi iz komunikacije pseudonovinara i njegovog mentora kome podnosi izvještaje?

Objavljujemo nove pristigle dokaze o špijunskom djelovanju nižerangiranog zidara visočke Velike lože koji nepobitno dokazuju umiješanost Ismara Imamovića u pozivima na političko linčovanje novinara Visoko.co.ba Darija Božića i Nusreta Smajovića koji je zloupotrebljavajući njihove privatne fotografije u fotoshopu napravio lažni profil na FB pod nazivom „Iznad Svega“ i „Ragib Sivro“, a zatim username i pasword poslao svom šefu da se i sam malo iživljava ispoljavajući svoju zlonamjernu kreativnost i sposobnosti u dizajniranju mržnje, a što potvrđuju screenshotovi koje objavljujemo. Interesantno je pogledati i ko se nalazi među prijateljima na pomenuta dva lažna FB profila što također puno toga otkriva.

Uzgred, za razliku od mnogih koji podržavaju visočke medijske špijunčine i za razliku od svih angažovanih na portalu Vipromo.ba, Dario Božić je visočki Hrvat koji je služio AR BiH i koji je rat proveo na prvoj borbenoj liniji, suprotno onima koji naručuju ovakve bljuvotine sa ciljem diskreditacije i koji u svojim biografijama umjesto ratnog staža imaju tri godine izbjegličkog statusa izvan BiH ili podrumaška dezerterska iskustva.

Vidimo se na sudu svakako, da nam to nije bila namjera ne bi ni objavili primljene dokaze o nečasnim i sramotnim radnjama koje Visoko ne pamti. A kad se već budemo vidjeli, bit će to prilika da suprostavimo argumente o špijunaži i kriminalnim radnjama naručilaca izmišljenog medijskog rata koji je samo paravan za provedbu politike jednoumlja i skretanje pažnje javnosti sa stvarnih visočkih problema i nefunkcionisanja sistema u kojima su nezaposlenost, javna kuhinja, sadaka i kolo na Jaliji, jedina realnost.

mt_ignore: spijunskonovinarstvo 1

mt_ignore: spijunskonovinarstvo 1

 mt_ignore: spijunskonovinarstvo 1

mt_ignore: spijunskonovinarstvo 1

mt_ignore: spijunskonovinarstvo 1

mt_ignore: spijunskonovinarstvo 1

mt_ignore: spijunskonovinarstvo 1

Proudly powered by WordPress