Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Osnivači ONL-a FK Zanatlija istupili iz takmičenja !

zanatlije hamo eliVisoko je jedan od rijetkih gradova koji ima organizovan sistem takmičenja u Opštinskoj nogometnoj ligi kao zadnjem rangu takmičenja iz kojeg se nema gdje ispasti i iz kojeg se u viši rang takmičenja ulazi ukoliko imaš novaca da to platiš neovisno od mjesta na tabeli. U početku zdrava ideja i odlična podloga za jedan sistemski razvoj nogometa u Visokom i eventualni rasadnik talenata za NK Bosna u praksi nije dao očekivane rezultate, jer za sve vrijeme koliko postoji ovaj vid takmičenja NK Bosna nije imala pozitivna iskustva po pitanju tih talenata, naprotiv dva puta je ispadala iz lige i apsurdno ali istinito na utakmicama te lige uvijek je bilo više gledalaca nego na prvenstvenim utakmicama NK Bosna. Uz sve to kada je situacija ponijela neke klubove počeli su se i takmičiti sa NK Bosna i stavljati u ulogu značajnijeg sportskog kolektiva od kluba koji je godinama unazad bio prepoznatljiv imidž Visokog.

Zasigurno jedni od osnivača Opštinske nogometne lige u Visokom jesu entuzijasti koji su se okupili oko imena FK Zanatlija, organizovali su takmičenje, pomagali drugim klubovima prilikom ponovne afirmacije. Napravili su sistem samofinansiranja, učestvovali u mnogim društvenim akcijama na području općine Visoko. U međuvremenu u ONL su se upetljeli ljudi koji su u sport donijeli i politiku, podijelili takmičenje u dvije grupe i počeli iskorištavati sport za političke promocije i predizborne programe i takvim djelovanjem u početku zdravu ideju pojeftinili i stavili u funkciju političkih ciljeva.

Da li zbog svega navedenog ili iz nekih potpuno drugih razloga FK Zanatlija zvanično su istupili iz ONL-a, a da je to istina potvđuje i izvlačenje parova za narednu sezonu među kojima nije bilo pionira ponovnog pokretanja ovog takmičenja.

Proudly powered by WordPress