Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rangiranje pristiglih projekata po Javnom pozivu za finansiranje/sufinansiranje projekata za sport i kulturu

dejan scepanovicNa 9. sjednici Općinskog vijeća Visoko vijećnik Dejan Šćepanović postavio je sijedeće vijećničko pitanje: “Da li je nadležna Služba izvršila rangiranje pristiglih projekata po Javnom pozivu za finansiranje / sufinansiranje projekata za sport i kulturu? Ako jeste, kada i gdje će biti objavljeni rezultati ovog Javnog poziva za finansiranje / sufinansiranje projekata iz budžeta Općine Visoko za 2013. godinu?”

Odgovor:

U skladu sa Pravilnikom o načinu, postupku i kriterijima za dodjelu sredstava Udruženjima i Fondacijama donesenim od Općinske načelnice Visoko formirana je Komisija za izbor projekata po Javnom pozivu za finansiranje / sufinansiranje projekata za sport i kulturu.

Na osnovu Programa utroška sredstava planiranih budžetom Općine Visoko za 2013. godinu i prispjelih aplikacija, koje su ispunjavale kriterije iz Javnog poziva Komisija je izvršila raspodjelu sredstava.

Svi aplikanti su pismeno obavješteni o rezultatima izbora aplikacija, a rezultati su bili objavljeni na oglasnoj ploči Općine po završenoj proceduri.

Proudly powered by WordPress