Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zlatna džezva oduševila Makedonce

zlatna dzezva makedonijaKrajem augusta ove godine, Vispak je u saradnji sa distributerom za Makedoniju , kompanijom ITSS, organizirao seriju degustacija Zlatne džezve.  

Tako su ljubitelji prave bosanske kafe iz najveće džezve na svijetu imali priliku osam dana uživati u pravoj bosanskoj kafi u Skoplju, Tetovu, Bitolju, Manastiru i Strugi, i to na tamošnjim glavnim trgovima, ali i  ispred tržnih centara kao što su Ramstore, Kipper i Prince.

Degustacije su bile popraćene kulturno – zabavnim programima, a ova svojevrsna svjetska atrakcija koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda privukla je i pažnju makedonskih medija.

Fotografije, video snimke, kao i kompletan program  „gostovanja“  Vispakove džinovske džezve u Makedoniji možete pogledati na  https://www.facebook.com/VispakMacedonia ili na FB stranici „Zlatna džezva prava bosanska kafa“  https://www.facebook.com/pages/Zlatna-d%C5%BEezva-prava-bosanska-kafa/420409524636872?ref=hl

Nedavno je obilježeno devet godina postojanja zaštitnog znaka Zlatne džezve, sada već planetarno poznate Vispakove najveće džezve na svijetu. Do sada je iz jedne od najvećih atrakcija Guinnessove knjige rekorda, pravu bosansku kafu probalo oko tri miliona ljudi u Bosni i Hercegovini, Turskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Kini, Makedoniji i drugim zemljama.

Najveća džezva na svijetu uskoro će se naći ponovno u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Proudly powered by WordPress