Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Slavljenička plavo-žuta noć na ulicama Visokog

Slavlje u Visokom
Večerašnja brilijantna pobjeda nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nad reprezentacijom Slovačke, rezultatom 2 -1, otvorena su vrata našoj reprezentaciji za kavalificiranje na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine. Sjajna igra naših nogometaša u prvom poluvremenu ipak nije donijela promjenu rezultata u našu korist, ali su nekoliko propuštenih prilika Slovaci u silovitoj kontri, preko Hamšika, kaznili postignutim golom u 42. minuti, postavivši rezultat prvog poluvremena na 1-0. No, naši reprezentativci se nisu složili sa takvom situacijom na terenu, pa su se u drugom poluvremenu vratili sa još boljom i jačom igrom savladavši tako Slovake i preokrečući rezultat u svoju korist. Naša odbrambena linija sjajan posao odradila je i u napadu, pa je tako nakon asistencije kapitena Spahića Bičakčić zabio gol za izjednačenje u 70. minutu. To ipak nije bilo sve od naših Zmajeva koji su 8 minuta kasnije zabili i drugi, pobjednički gol, a strijelac je bio nevjerovatni Izet Hajrović koji je ušao tek minutu ranije i koji se već nakon prvog kontakta upisao u listu strijelaca jednim prelijepim golom, donijevši tako pobjedu Bosni i Hercegovini. Mnoštvo navijača koji su bodrili našu reprezentaciju u Žilini obojili su Slovačku u plavu i žutu boju, a na ulicama svih bosanskohercegovačkih gradova vrvilo je od ponosnih navijača. Napokon su Bosanci i Hercegovci dostigli taj san i otvorili vrata koja vode na Svjetsko prvenstvo, nakon mnostva neuspjeha u prethodnim kvalifikacijama.
Na ulicama Visokog, kako je to uvijek i tradicija nakon pobjede naše reprezentacije, navijači su slavili ovaj veliki trijumf i pokazali svoj veliki ponos i svoju ljubav koju gaje prema reprezentaciji Bosne i Hercegovine, kojoj preostaju jos dvije pobjede do sigurnog plasmana na Svjetsko prvenstvo.
Večerašnju atmosferu sa ulica našeg grada donosimo vam u našoj foto-galeriji. Ostatak slika možete pronaći na našoj facebook stranici:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152159277456102.1073741962.205779381101&type=1&l=0976ee8d63

 

{joomplucat:1085 limit=20|columns=4}

Proudly powered by WordPress