Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki navijači se okupljaju u Bratislavi i spremaju za polazak u Žilinu

Bratislava

Pred večerašnju kvalifikacionu utakmicu Slovačka – Bosna i Hercegovina, koja bi mogla odrediti plasman BiH na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil naredne godine, vlada velika euforija među svim Bosancima i Hercegovcima koji bodre svoje plavo-žute Zmajeve. Kako ste i navikli, ekskluzivno, samo na portalu Visoko.co.ba, izvještavamo vas o našim navijačima koji su otputovali u Slovačku da bodre naše igrače na ovom susretu. Kako su nam javili članovi naše redakcije koji su otputovali u nedjelju navečer put Slovačke, nakon što su tokom jučerašnjeg dana doputovali u Beč i prošetali se kroz njegove prelijepe ulice, sinoć ih je u Bratislavi dočekala sjajna atmosfera pred ovaj kvalifikacioni meč. Ulice Bratislave koje su obojene u plavu i žutu boju i mnoštvo Bosanaca i Hercegovaca, koji pristižu sa svih strana, te nezainteresovanost Slovaka za ovu utakmicu, opis su atmosfere u glavnom gradu Slovačke, gdje se danas okupljaju svi Bosanci i Hercegovci pred polazak u Žilinu. Visočani, predvođeni Zanatlijama i Doktorima i Čarobnjacima napravili su show u samom centru Bratislave, a članovi naše redakcije kazali su kako je atmosfera više nego odlična i da su svi sigurni u večerašnju pobjedu naših Zmajeva. Okupljanje svih navijača iz BiH najavljeno je u 13:00 sati u glavnom gradu Slovačke, Bratislavi, odakle će pod policijskom pratnjom svi krenuti prema Žilini, gdje ih prvo u 17:00 sati očekuje koncert bosanskohercegovačke grupe Skroz, a zatim u 20:15 sati spektakl na stadionu u Žilini kada će snage odmjeriti reprezentacije Slovačke i Bosne i Hercegovine.
Saznali smo i da je potražnja za kartama za ovu utakmicu ogromna i da cijena karata na crnom tržištu iznosi i do 150 eura, no to ne predstavlja problem za vjerne navijače Bosne i Hercegovine, koji i u ovim trenucima pristižu u Bratislavu sa svih strana, spremni da bodre našu reprezentaciju.
Puno sreće našim navijačima i našoj reprezentaciji, sa nadom u večerašnju pobjedu i osiguravanje plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.
U nastavku dana na našem portalu i na našoj facebook stranici potražite i ostale slike Visočana koji se danas nalaze u Slovačkoj.

{youtube}eC6nnz6enCQ{/youtube}

{joomplucat:1084 limit=20|columns=4}

Proudly powered by WordPress