Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Obavještenje za Javnu kuhinju

mladi volonteriUdruženje “Mladi Volonteri”, koje je realizator projekta Javna kuhinja, obavještava sve građane islamske vjeroispovijesti da za predstojeći Kurban-bajram kurbansko meso mogu donirati za potrebe Javne kuhinje u Visokom.

Uvjereni da će se mnogo naših sugrađana odazvati akciji prikupljanja kurbanskog mesa za potrebe Javne kuhinje, iz Udruženja Mladi volonteri već su se pobrinuli i našli način da se meso uskladišti do početka rada kuhinje.

U susret su izašli odgovorni iz Mesnice Ajdin, te ponudili prostor u rashladnoj komori koja je smještena u Industrijskoj zoni Ozrakovići. Mjesto prikupljanja će biti označeno, a u vrijeme prikupljanja, evidentiranja i skladištenja kurbanskog mesa na navedenoj lokaciji bit će prisutni članovi Udruženja Mladi volonteri.

Prikupljanje mesa vršit će se sva četiri dana bajrama (15.,16.,17. i 18. oktobara) u vremenu od 11.00 do 17.00 sati u mesnici AJDIN, u Ozrakovicima (zgrada VIMAR preko puta VISPAK-a) .

Rad Javne kuhinje možete pomoći i uplatom kurbana.

S obzirom da nam se javio veliki broj građana koji su pokazali interesovanje za uplatu kurbana za potrebe Javne kuhinje, obavještavamo naše sugrađane da smo, pored organiziranog prikupljanja kurbanskog mesa u danima Kurban-bajrama, organizirali i mogućnost uplate kurbana u protuvrijednosti od 200 KM. Svi zainteresovani uplatu mogu izvršiti na dva načina: do ponedeljak 14.10.2013 do 16.00 sati u prostorijama Udruženja „Mladi volonteri“, Kovačica 2, 71300 Visoko;

ili na broj žiroračuna: 3385 7022 1883 8412

sa naznakom: Uplata za kurban na ime Javne kuhinje.

Proudly powered by WordPress