Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fehim Memić i zvanično u penziji, ukazalo se radno mjesto na poziciji pomoćnika načelnice za društvene djelatnosti

fehim memicDa je neko drugo vrijeme sada bi to bila politička funkcija i vladajuća stranka bi mogla na upražnjeno mjesto postaviti nekog od svojih podobnih i poslušnih kadrova, međutim danas, ako će se raditi po zakonu onda bi trebalo raspisati konkurs.

Fehim Memić dosadašnji pomoćnik načelnice u Službi za društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu i raseljena lica od 18.10.2013.godine i zvanično je u penziji. Podsjećamo, Memić je na ovu funkciju, koja se istina zvala malo drugačije, došao 2000-e godine nakon jedine pobjede SDP-a na lokalnim izborima. Načelnik je postao Faruk Salčinović, a funkcije u izvršnoj vlasti su se dijelile međustranačkim dogovorima. Tek poslije ova kao i ostale funkcije pomoćnika načelnika postat će funkcije koje obnašaju državni službenici, pa tako nije više ni bilo direktnog stranačkog uplitanja u raspodjeli izbornog plijena po izvršnim funkcijama vlasti, a Memić iako član SDP-a ostao pomoćnik u oba mandata Muniba Alibegovića i evo skoro godinu dana u mandatu aktuelne vlasti.

Nakon odlaska Fehima Memića u penziju mjesto pomoćnika načelnika na ovoj važnoj funkciji ostaje upražnjeno, pa ostaje da vidimo kako je zamišljeno da se ono i popuni uz nadu da konkurs za ovo radno mjesto neće biti raspisan u Veseloj svesci i Kekecu.

 

Proudly powered by WordPress