Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Gledam slušam i ne mogu da vjerujem, opet ja kriv!?”

semsudin-mehmedovicPronađeno VOJNO oružje u Tešnju… i ja kriv. Pa dokle više tako. Očekivao sam da će institucije i agencije biti u stanju dovesti slučajeve u Tešnju do kraja, ali očigledno NE ŽELE. Zapravo žele po svaku cijenu okriviti mene. Zašto? Evo nekoliko činjenica:

1. Tešanj prije agresije nosi hipoteku Ademage Mešića… koji je za nas pozitivna istorijska ličnost.

2. Tešanj se u ratu znao braniti iako su kidisali sa svih strana, i iz Doboja i Teslića, a na kraju i iz pravca Zepča. Po izjavi visokog dužnosnika RS-a vojnici su im se prosto bojali pomisliti na Tešanj. Dovodili su čak i Šešelja kao moralnu podršku 20. 3. 1993. godine u Doboj.

3. Bilo je pokušaja političko-propagandnih napada na Tešanj nakon rata. Uzimali su nam i teritoriju, formirajući nove općine, ali znali smo se odupirati i kada su nas napadali u raznim medijima propagandno-fašističke orijentacije. Koristili su kvislinge tipa Galijaševića i sl. Tešanj je ipak išao naprijed. Ubrzano se razvijao u ekonomski centar, gdje se znaju pravci djelovanja i razvoja.

4. Zadnju godinu dana ti isti centri moći našli su sagovornike u petoj koloni upravo u Tešnju koji za mrvicu vlasti pokušavaju uništiti sve što je krvlju stečeno zanoseći se da se to može lahko popraviti. Varaju se. Nažalost, ima ih i raznih političkih orijentacija pa i bivših članova SDA. Kroz pakovanje navodnih ratnih zločina, vezu sa a/a faktorom, vezu sa pronađenim VOJNIM naoružanjem, mene se zapravo želi satanizirati i politički diskreditirati, jer na izborima očigledno to ne mogu iako su se mnogi udružili. Očigledno je da su pronašli za sagovornike i “profesionalce” koji za šaku dolara prave i medijske priloge koji idu na ruku onima koji cijelo vrijeme to rade. A ko su oni i zašto to rade?!

5. Ako bi se i jedna Agencija profesionalno bavila ovim pitanjem i analitički sagledala ove događaje jasno i jednostavno bi dobili odgovor na ovo pitanje. Pronašli bi ko iz Bratunca i Teslića ilegalno nabavlja i prodaje oružje u Tešnju, ko i za čiji račun tri godine ruši moj autoritet raznim medijskim podmetanjima u žutoj štampi, ko to i za čiji račun naručuje čak i ubistva u Tešnju, ko i za čiji račun provaljuje u moju porodičnu kuću.

Nevjerovatno, oni koji su me bez osnova privodili i zadržavali, uz pomoć kvislinga, pakuju trgovinu oružjem uz pomoć upravo onih koji se time bave. Neću više to tolerisati. Ako mi institucije ne pruže minimum zaštite kao i svakom građaninu morat ću se time ozbiljnije pozabaviti, jer je “dara prevršila mjeru”.

Proudly powered by WordPress