Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Znam ko je sazivao tajne sastanke sa Austrijancima u određenim sarajevskim hotelima”

fikret plevljak 1U povodu rasprave zastupnika SBB-a i SDP-a na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, održanoj 12.11.2013., u kojoj se u negativnom kontekstu spominje bivši premijer ZDK Fikret Plevljak o realizaciji „austrijskog kredita“ za Kantonalnu bolnicu u Zenici, on je reagirao kratkim saopćenjem.

Plevljak ističe da obavljajući funkciju premijera Zeničko-dobojskog kantona nikada nije doveo u pitanje profesionalnost u pristupu bilo kojem problemu, pa tako ni u realizaciji „austrijskog kredita“, a pogotovo nije učestvovao u bilo kakvim koruptivnim radnjama.

-Ali znam ko je tako nešto pokušavao sazivajući tajne sastanke sa Austrijancima u određenim sarajevskim hotelima s ciljem da se iznudi osobna dobit. Takve namjere smo uspjeli osujetiti i kao rezultat toga sada se proziva moje ime. Želim da vjerujem da zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH neće dozvoliti da budu izmanipulirani kao i savjesna javnost Federacije BiH, istakao je Plevljak.

Stoga je neprimjereno ponašanje i istup mladog zastupnika Ustamujića na sjednici Zastupničkog doma samo još jedan u nizu pokazatelja poremećenosti sistema vrijednosti u ponašanju pojedinih političkih izabranika u BiH, istakao je Fikret Plevljak u svom saopćenju.

Proudly powered by WordPress