Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Hinjska polja

hinjsko polje1Manje više, čuli smo za Jelisejska polja u Parizu, za polja makova u Afganistanu, za polja riže u Vijetnamu, za Topuzovo Polje, za Galipolje, za minska polja gdje god je bio rat, ali koliko nas je čulo za hinjska polja.

Kakva su to hinjska polja? Minska polja su polja sa minama, razne vrste mina, sa raznim štetnim, ubitačnim dejstvima. Minska polja postavljaju mineri, ljudi koji su obučeni i obrazovani za takav posao. Nasuprot njih stoje demineri, koji su u stvari mineri, ali kada treba, deminiraju teren, uklanjaju mine i uništavaju ih na nekom drugom, sigurnijem mjestu ili ih unište na mjestu gdje su posijane, ako je takva situacija.

Hinjska polja postavljaju hinje. Hinje su posebne vrste ljudi, koji vode porijeklo od starog nečovjeka, poznatog kao homo balijus i hinje se ponašaju u osnovi balijski, ali su podbalijska vrsta, jer je hinjaluk samo jedna od mnogobrojnih karakteristika balije ili homo balijusa. Hinjska polja su mobilna, gdje god ima hinja, tu je i hinjsko polje, gdje god se hinja kreće, djeluje, tu je i hinjsko polje i ono služi hinji za odbranu svojih hinjskih poslova, ali i za uništavanje onih koji nisu hinje.

Ko je hinja? Hinje su vjerne sluge balija. I oni su balije, ali nižeg staleža, jer je balija diplomirani magistar, doktor nauka licemjerstva. Balija je uspio otjerati čifuta iz svoje čaršije, bez oružja, progona, gasnih komora. Bez nasilja, samo koristeći svoj ljigavi, beskrupulozni, primitivni, mudri balijski sistem licemjerstva i lopovluka. Hinje su vjerni službenici, sluge, balija. Zeleni hinjavi mundiri. Izlaze iz zemlje, prolaze kroz zidove, čuju i vide kroz zidove, nemaju obraza, umjesto obraza imaju tvrdi đon od HTZ obuće i to one za hemijsku industriju.

Pobjeda za insanski rod

Hinja se može roditi, može se odgojiti, može se postati, ali se sa hinjaluka nikada ne možeš skinuti. Heroin je mala maca za hinjaluk. Kada upadnete u hinjsko polje, upadnete u hinjska posla. Jedni vas gledaju odozgo, drugi odozdo, jedni vam ne daju riječ, drugi vas sve ispituju, polako vam se uvlače pod kožu, u život, hinjski i onda pojedu svo zdravo tkivo vaše ličnosti i života i onda vas na kraju bace na periferiju hinjskih polja. Oni vole da vas uzmu pa bace, da vi sa periferije pužete do njih, da ih molite da vas prime, da vas pohinje, da budete kao oni, hinjavi, ali da krenete od samih početaka, od običnih smetljara, zavidnika, mahalaša, zgubidana, bezobraznika, uhoda, ublehaša. Tek nakon dosta dokazivanja, potkazivanja, uhođenja, zabadanja silnih kompleta noževa u leđa poštenom svijetu, nakon spuštanja ispod svakog nivoa dostojanstva, na stadiju ljigave minderpuze, možete predati papire za hinjicu, malu hinju.

Hinje se kote brzo, balije ih zaljevaju posebnim đubrivom, iz svoje laboratorije zla. Protiv hinja se treba boriti, ali se prvo moraju hinjska polja očistiti. To su polja djelovanja oko hinja i ona se moraju očistiti i kada hinja više nema gdje stati, pobjeći, sakriti se, onda ona sama ugine, nestane, sa lica zemlje, neprimjetna postane, mrtva je, ali živi dok Azrail po nju ne dođe. Hinjaluk, jedna od sastavnih elemenata licemjerstva, koje je primarni sastavni element nekaraktera jednog autohtonog balije. Hinjska polja se razhinjavaju tako što se na njemu i među njima posadi nekoliko zdravih stabala insana, koji onda postepeno razhinjavaju sistem i čiste polja života od te napasti. Borba je teška i duga, ali se mora izvojevati pobjeda, za insanski rod.

Sve što karakteriše balije i hinje, je ono protiv čega se treba boriti, oružje je sve ono što je suprotno od njih. Treba ih gledati direktno u oči i iz naših očiju im poslati nevidljivu poruku, koja se samo može vidjeti u njihovim centrima za vid, a ta poruka glasi da se dobro vidi ko je hinja, a ko ne, i da iza svake štete dolazi olakšanje onima koji su nepravedno oštećeni.

Neka to vide u očima iskrenih i neka skreću svoje poglede u stranu, nek vas mahalaju, nek vam bahilaju, nek sebi pune bonuse grijeha, neka propadnu, kad drugima stalno jame kopaju. Ko drugom hinjski jamu kopa, sam u nju hinjski propada. Ko se čega hvaća, od toga i strada.

Jednom kad ih ne bude i kad se očiste hinjska polja, insan će moći slobodno leći u travu, udahnuti miris trave, zemlje, cvijeća, zraka, čistog zraka, u kojem nema težine balijske i hinjske zavisti i spletki. Insan će moći gledati u slobodno nebo, mirisati slobodni zrak, hodati slobodnom zemljom, voljeti slobodno, govoriti slobodno, misliti slobodno, živjeti pošteno bez bojazni od ljudskog zla.

Proudly powered by WordPress