Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Osvojene tri titule su za visočko golubarstvo veliki napredak”

muhamed zerdoNa 5. državnoj izložbi sitnih životinja održanoj od 28. novembra do 1. decembra u Zenici, visočki golubari članovi Udruženja za zaštitu i uzgoj sitnih životinja „Salih Šahinović“ osvojili su tri šampionske titule i to: Muhamed Zerdo u rasi srpski visokoletač, Enes Handžić u rasi orijentalni prevrtač i Kenan Rizvanović u rasi engleski tipler.

-Bila je prilično jaka konkurencija među izloženih 2.000 najljepših i najkvalitetnijih primjeraka golubova, peradi, kunića i raznih prica pjevačica. Za visočke golubare, koji su se pojavili prvi put na izložbi u posljednjih pet godina, ova izložba je bila idealna. Osvojene su tri titule što je za visočko golubarstvo veliki napredak, istakao je Muhamed Zerdo, sekretar Udruženja.

Visočko Udruženje za zaštitu i uzgoj sitnih životinja „Salih Šahinović“ je obnovilo rad sa tridesetak starijih i sedam novih članova. Ovo je ujedno i poziv svim zainteresiranim osobama koji vole golubarstvo da pristupe Udruženju koje egzistira u četiri sekcije: golubovi, pričari, peradi i kunići.IIorijentalni prevrtacsrpski visokoletacvisocki golubovi

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress