Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Aktiv žena Moštre ponovo u akciji

bosna-obicajiNakon suorganiziranja tribine „Gdje ide ovo naše Moštre“, na kojoj je razgovarano o problemima moštranske regije, “Aktiv žena Moštre“ kreće u realizaciju već najavljenog projekta „Moštre nekad i sad“.

Projekt se sastoji od organiziranja izložbe u Gradskom muzeju u Visokom, a koja će se ogledati u izložbama starih fotografija, bosanskih nošnji, zatim promocijom bosanske kuhinje koju će posjetioci na dan otvaranja imati priliku degustirati, a koju će pripremiti članice „Aktiva žena Moštre“. To je izložba poljoprivrednih alatki, oruđa i oružja.

Izložba kao jedan od ciljeva ima da zaštiti i očuva historijsko nasljeđe kao neprocjenjivo blago bošnjačkog naroda.

Pored reprezantativnog projekat ima i naučno edukacijski karakter budući da će biti upriličeno i kratko predavanje direktora Gradskog muzeja Visoko prof Senada J. Hodovića. Izložba je planirana krajem januara i početkom februara naredne godine i predviđeno je njeno trajanje od 5 dana. Ističemo da je projekt u potpunosti podržan od strane Gradskog muzeja. Projekt će svoj kontinuitet nastaviti kroz tribine, okrugle stolove, predavanja, radio i tv emisije.

Ovom prilikom, također, pozivamo sve medije i opitimistične osobe da nam se pridruže na prezentaciji udruženja koja će biti održano u četvrtak 14:00, stara zgrada ambulante Moštre.

Odlučni smo u namjeri, zbog velikog broja problema i sigurnosti građana u Moštru, da pozovemo sva fizička i pravna lica da učestvuju u projektu i daju svoj doprinos, jer ćemo u budućnosti snositi posljedice svoje pasivnosti i nereagovanja kada je riječ o otporu prema porocima današnjice.

Sve zainteresovane žene mogu učestvovati u ovom pojektu.

Svi posjetioci imat će priliku pogledati film „Monografija Moštra“.

Ovom prilikom želimo reći da je udruženje dobilo i prostorije u staroj zgradi ambulante u Moštru, te se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i pokazali značenje postojanja jednog ovakvog udruženja u Moštru.

Sastanci se, zbog uslova, i dalje održavaju u prostorijama OU „Bedem“. Nedelja, 18:00 h rezervisana je za sedmično sastajanje pomenutog udruženja. U nastavku imate priliku vidjeti slike sa većerašnjeg sastanka.

Za više informacija možete se obratiti predsjednici udruženja Azri Smajić (061/453-379) i PR-u udruženja na mail ajla.abazovic@hotmail.com (062/351-556).

 

Proudly powered by WordPress