Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ko ima koristi od onoga što nije nikakva nauka?

current-moonUvjek neko priča, ne da bi dao odgovor nego da bi se okoristio. Žurba s pričom i beskrajnim dokazivanjem nečega što nije istina predstavlja neobičan način, jer ako ga se pita neće dati zadovoljavajući odgovor, ne posjeduje ga, nema pojma šta da odgovori jer se trudi da ne nađe odgovor držeći napetost nestvarnom “istinom” u ime ličnog ega. Period pred Novu godinu, kao i danas, je prepun pritiska, bremenit zbivanjima koja su ozbiljno poremetili stanje u prirodi, a da ljudi nisu bili svjesni onoga šta se može dogoditi, ali srećom nije iz nekih razloga proizašlih iz zbivanja koja su se desila nečijom željom i voljom. Već nekoliko godine se u  orbiti pojavljuje novo tijelo koje se našlo ubilježeno kao neka tajanstvena “planeta” u sunčevom sistemu. Reklo bi se deseta planeta, pa neka jedanaesta Niburu koja se mogla vidjeti samo u crvenom spektru. Na kraju ništa, ne bi, katastrofa se  ne desi, izosta armagedon, kjametski dan, smak svijeta. Nevjerovatna panika je vladala u Americi jer oni vjeruju najviše samo sebi.

Čudo se ne desi, ali desiše se promjene klime, magnetni pol promjeni mjesto pa danas možemo reći gdje je kad šta bilo, recimo danas se magnetni pol pomaknuo, isto tako kao sunčev, a onda i mjesečev.

mt_ignore: sjeverni-pol

Pomaknuo se na drugo mjesto, a micanje utiće i na klimu i na događanja koja su odraz kosmičke zbilje. Promjena pola doprinosi zbivanju svakojakih pojava o kojim nemam namjeru govoriti, ali mogu reći da posljedica jakog magnetnog dejstva učini mnogo onoga što većina ne razumije.

mt_ignore: sjeverni-pol2

Ko to postavlja pitanja, a ko odgovara, da li zadovoljava svojim odgovorom, ali će malo ko shvatiti tvrdnju da se ovo što mi zovemo Visoko nije tako zvalo nego Vis oka. Pokušamo li prevesti bilo kojim od jezika koji su se govorili na području na kom sad mi živimo dobit ćemo razuman prevod koji glasi da je brdo Visočica posljedica sile. Gotovo, nema više stalnog palamuđenja E, žao mi je što Visočica nikad nije niti će biti neka piramida nastala djelovanjem ljudskih ruku, a sve sa prevodom znači Vis sa latinskog sa značenjem Sila i Oka sa mađarskog u značenju razlog. Razlog sile = Vis oka = Visoka = Visoko. Nepošteno je pričati priče o dolini Visokog kad se radi o varoškoj dolini odnosno slivnom području  rijeke Željeznice- Gvožđanke, kako se nekad zvala rijeka Fojnica. Jasno rećeno, ako se shvati istinito kako je varoška  dolina područje interesantnih događanja, a koja će to postati veoma interesantna kad se shvati da je geologija zemljine kore sva u Visokom i da je tu treba tražiti, konačno će biti jasno ko govori istinu u ime grada, a ko neprestano podlo muti u ličnom interesu istine. Nevjerovatno je kako se stvara lažna predstava o Visokom iz ličnih poriva. U posljednje vrijeme, početka 2014. se stvara fama oko ničega, odlučuje se u ime lokalne samouprave kao da brda nisu naša i oduzima potpuno pravo na lokalni grunt. Šta to radi Visoko kad se sve prepušta nekom ko nije dorastao da razmišlja pošteno. U Visokom postoji toliko stvari koje treba da izmjene način razmišljanja u budućnosti pokazujući kao i istinitost religijskih osnova. Sve što se kaže danas davno je napisano i objašnjeno, pa nije na odmet da se osvrne na istinu, a ne na ono što neće biti sutra istina napisana kao osvrt na nekavu nepostojeću stvarnost. Niti je bilo takvog gledanja, niti će biti jer već odavno postoji.

Postoji istina koja se vidi i koja potvrđuje ono što sad neko želi obrisati.

Ponovo dajem sliku da se gleda i da se vjerodostojnost učini dostupnom, a ne imaginarnom, “jeste ovako je, ali se ne vidi”. Sramotna tvrdnja koja niko nebi smio prihvatiti. Čovjek nikad nije pravio Visočicu nego je ona nastala kao rezultat unutarnje sile u sadejstvu sa kosmičkim.

mt_ignore: govor-istine

Strelicama je označen govor istine. Ono što treba dokazati je dio nečega što se zove priroda. Nema nikakve veze sa  pokušajem da se obmane javnost. Boje znače nešto, pa ko hoće vjerovati “geniju” neka ne gleda strelice. Sve je rečeno.

Zašto nekom vjerovati kad nema argumenata već osam godina čime bi nas ubjedio. Kakve su to izložbe opravdale radove u Visokom, nikakve jer se nije pokazalo ništa što bi moglo opravdati “praznu” priču koja traje i danas.

Navedeno ima samo za cilj ubjeđivati političku strukturua da se nešto radi, a suština je u tome da se vrši pritisak na Općinu, upravo kad prestaje interes za “mlaćenje prazne slame”.

A, Slovenci, Hrvati, Mađari, Česi, svakako dođite u Visoko, pa kad budete nezadovoljni viđenim ne krivite Visoko i stanovnike nego one koji su vas obmanuli i pozvali da vjerujete njihovim naklapanjima.

Bit će dosta istine kao i do sada, ali neka. Treba razmisliti.

Proudly powered by WordPress