Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Čestitamo Nadja

nadja1Novinarka Informativno-političke redakcije TV Visoko Nadja Omerović magistrirala je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Odsjek Komunikologija, smjer Poslovno komuniciranje. Omerović je pred komisijom u sastavu prof. dr. Besim Spahić-predsjednik, prof. dr. Šemso Tucaković-mentor i prof. dr. Emina Kečo-Isaković-član, uspješno odbranila magistarski rad o temi „Promocija kraljevskih stolnih gradova srednjovjekovne Bosne“.

– Za mene je ovaj magistarski rad veoma značajan, a posebno iz razloga što o potencijalima kraljevskih gradova Bosne kao zasebne cjeline dosada nije provedeno nijedno istraživanje. Recimo samo da je Visoko u srednjem vijeku preko 300 godina bio kraljevski grad Bosne, a prije toga u Visokom su banovali mnogi banovi među kojima najpoznatiji Kulin ban. Poslije Visokog, bosanski kraljevi su stolovali i na Bobovcu i u Jajcu. To je neprocijenjivo kulturno-historijsko blago države Bosne i zašto nas po tim historijskim činjenicama ne bi prepoznavali u svijetu. U magistarskom radu je obavljeno i veoma zanimljivo istraživanje, stoga smo emeritus Ismet Dizdarević i ja predložili koleginici Omerović da publicira svoj rad u čemu ću joj bezrezervno pomoći sa kolegom prof. dr. Besimom Spahićem, izjavio je za visoko.co.ba prof. dr. Šemso Tucaković.

Nadjin rad je izuzetno dobro postavljen, bogat podacima i metodološki usaglašen. Njena prezentacija je bila veoma profesionalna, bez greške, bez ikakvog lokalnog akcenta i po književno-jezičkom standardu. Kao profesor na Odjeku komunikologije mogu reći da je Nadja osoba koja je apsolutno pravilno za profesiju izabrala komunikologiju, poslovno komuniciranje, pa i novinarstvo, izjavio je prof. dr. Besim Spahić. nadja2nadja3nadja5nadja4nadja7nadja8

Proudly powered by WordPress