Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvoren humanitarni broj i grupa pomoći za spas Košarkaške škole “XXL Basket” Visoko

Humanitarni broj xxlbasket 800 x 600

Kako smo već pisali u jednom od prošlih članaka, u kome smo razgovarali sa Avdom Aždajićem, trenerom Košarkaške škole “XXL Basket” Visoko, o propadanju ove škole, ali i sporta u Visokom, općenito, ovih dana su u našu redakciju stigle neke pozitivne vijesti o mladim entuzijastima koji su odlučili da pomognu KŠ “XXL Basket” Visoko da stane “na svoje noge”.

-Nakon teksta koji je objavljen na vašem portalu, zatrpao me veliki broj e-mailova, poziva, poruka na Facebooku i sličnog, čime su mnogi izražavali svoju podršku i tražili načina da pomognu obnavljanju škole – kazao je Aždajić za naš portal, dodavši da je netom nakon toga stvoreno jedno radno tijelo, sastavljeno od mladih ljudi koji su bivši članovi ove škole, a danas uspješni studenti i ljudi.
Na prvom sastanku ovog radnog tijela za stabilizaciju, koji je održan prošle sedmice, raspravljalo se o potencijalnim načinima za spas košarkaške škole, pa su tako svim građanima ponuđene dvije-tri solucije kojima mogu priskočiti u pomoć ovoj košarkaškoj školi.

Virman xxlbasket 800 x 600Otvoren je žiro-račun na koji mogu biti uplaćeni novci za pomoć košarkaškoj školi, a kako saznajemo neki prijatelji ove škole već su se odazvali na ovu akciju.

 

 

Također, radi lakše mogućnosti pomoći ovoj košarkaškoj školi, na njeno ime otvoren je i humanitarni broj 090-292-077, a pozivom na ovaj broj donirate 3 KM, koje će pomoći u primarnom saniranju rada škole, te u građenju finansijske platforme za budući rad škole. Pokrenuta je i akcija pomoći u vidu ideja i drugih korisnih savjeta, a njoj se mogu pridružiti svi članovi Facebook stranice: https://www.facebook.com/xxlbasket, na kojoj će također biti objavljivane i najnovije informacije o dešavanjima unutar KŠ “XXL Basket” Visoko.
Iz KŠ “XXL Basket” javili su nam da će se i novi sastanak tijela za normalizaciju održati već ovog vikenda, jer se nadaju da će u kratkom i bliskom periodu, uz pomoć svojih prijatelja i svih građana Visokog, uspjeti riješiti osnovne stvari koje ih koče u ponovnom pokretanju ove škole.

Redakcija Visoko.co.ba još jednom poziva svoje čitaoce da pomognu našim sugrađanima u borbi za sport u Visokom, posebno za košarkaški, koji je i pored reprezentativnih talenata iz našeg grada, u nezavidnoj situaciji.

Proudly powered by WordPress