Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Youth in Action

mladi volonteriSa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je Evropska Komisija iz Brisela, u cilju povezivanja mladih ljudi iz Evrope sa mladim ljudima u Bosni i Hercegovini, još jednom odobrila projekt u okviru programa Youth in Action. Projekt je okupio predstavnike devet zemalja i to: Bosna i Hercegovina, Turska, Poljska, Rumunija, Italija, Makedonija, Slovenija, Srbija i Albanija. Glavna tema ovog seminara je socijalna inkluzija. 56 učesnika de imati priliku uspostaviti bududu saradnju na ovu i slidne teme, te upoznati kulturu, tradiciju i običaje zemalja koje predstavljaju.

Tema projekta je i osmisliti jedinstvenu koreografiju koja de predstaviti svih devet država, koliko ih udestvuje na ovom projektu. Koristit de ples kao sredstvo za socijalnu inkluziji, te de kroz ples iskazati jednakost polova, politicku, religijsku i kulturnu pripadnost zajednica iz kojih dolaze. Učesnici seminara su smješteni u Sarajevu u Hotelu BM na Stupu, projektne aktivnosti teku od 20. marta i trajat de do 28. marta 2014. godine.

Organizator, koordinator i implementator projektnih aktivnosti je Udruženje “Mladi Volonteri” iz Visokog. Iskreno se nadamo da će u budućnosti biti mnogo više ovakvih projekata te da de nadležni prepoznati značaj ovakvih aktivnosti za čitavu zajednicu. Za više informacija možete kontaktirati koordinatora projekta putem maila ili telefona.

Predsjednik udruženja: Belmin Debelac

Proudly powered by WordPress