Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izložba “Zdravlje mladih” u Galeriji “Likum 76”

damar omladineUdruženje “Damar omladine”  obavještava javnost da će 15. aprila ove godine u prostorijama Galerije “Likum 76” u Visokom biti upriličeno otvorenje izložbe slikarstva amaterskih radova naših srednjoškolaca sa područja općine Visoko o temi “Zdravlje mladih” u sklopu projekta “Prijateljski centar za zdravlje mladih” programa All Inclusive Fondacije Mozaik, koji finansira Fondacija Light for the World iz Austrije i Austrijska razvojna agencija, a implementira Udruženje “Damar omladine”.

Amaterski radovi su nastali na radionicama slikarstva koje su održane u prostorijama gradske galerije gdje su učešće uzeli i mladi iz Dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama iz Visokog.

15. april je ujedno i završetak implementacije projekta “Prijateljski centar za zdravlje mladih”, a ovim putem se zahvaljujemo na saradnji uposlenicima/icama i direktorima/icama  OŠ “Safvet-beg Bašagić, OŠ “Kulin ban”, Gimnazije Visoko, JU “Dom zdravlja” Visoko, Službi za društvene djelatnosti pri Općini Visoko, vršnjačkim edukatorima kao i svim aktivistima našeg Udruženja.

Udruženje “Damar omladine” će i dalje da nastavi sa aktivnostima promocije zdravih stilova života na području općine shodno svojim kapacitetima.

Vaše prisustvo pomenutoj izložbi nam je pokazatelj inkluzivnosti naše lokalne zajednice.

Proudly powered by WordPress