Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Upriličena svečanost povodom otvorenja Dana fotografije Visoko 2014.

Izložba Dani fotografije 800 x 600

Večeras je u Bosnian Lounge Bar “IME” u Visokom upriličena svečana manifestacija povodom otvorenja četvrte, već tradicionalne manifestacije, Dani fotografije Visoko 2014., koja se odvija tokom narednih 6 dana u Visokom, u režiji Udruženja građana “Fotoklub Zenit”, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva za kulturu i sport te Općine Visoko. Ovom prilikom premijerno je otvorena i velika izložba fotografija koje su proglašene za najbolje fotografije u 2013. godini, prema odluci portala fotografija.ba, a Visoko je imalo tu čast da prvo, od svih gradova u BiH, ugosti ovu postavku.

Na otvaranju programa, prisutnima su se obratili Enes Hodžić i Mahir Hadžimehmedagić, kao predstavnici UG “Fotoklub Zenit”, pojašnjavajući raspored daljih aktivnosti unutar manifestacije, te samu postavku koja je izložena u BLB “IME”, pod pokroviteljstvom portala fotografija.ba.

“Ova izložba je djelo mnogih fotografa iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su se prijavili na konkurs portala fotografija.ba, a same fotografije su napravljene diljem svijeta, te su podijeljene u nekoliko kategorija u kojima su ocjenjivane i birane za najbolje u svojoj kategoriji, a jedna od njih, fotografija Sulejmana Omerbašića, osvojila je grand prix konkursa, pobijedivši kao najbolja u svim kategorijama. Visoko je dobilo tu čast da bude prvi domaćin ove postavke i posebno nam je drago što upravo mi imamo priliku da vama predstavimo ovu izložbu u okviru Dana fotografije Visoko 2014. godine, te se nadamo da ćete uživati, kako u ovoj izložbi, tako i u narednim aktivnostima vezanim za ovu manifestaciju, a ovu priliku posebno koristim da pozovem sve građane da se u narednim danima priključe u svim aktivnostima Dana fotografije, kao i da dođu pogledati izložbu koja će u BLB “IME” biti postavljena narednih deset dana” – kazao je u svom izlaganju predsjednik UG “Fotoklub Zenit”, Mahir Hadžimehmedagić.

Nakon ovoga, vlasnik Bosnian Lounge Bara “IME” i sponzor ovog projekta, gospodin Muhamed Oruč, obratio se prisutnima, zahvalivši se na tome što su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju, te proglasivši izložbu najboljih fotografija 2013. godine svečano otvorenom.

Dalje aktivnosti unutar manifestacije Dani fotografije Visoko 2014. se nastavljaju već sutra i to po sljedećem rasporedu:

15. 05. 2014. u 14:00 sati – Kratki kurs “Kako koristiti DSLR” u Bosnian Lounge Bar “IME” Visoko

17. 05.2014. u 15:00 sati – Kreativna radionica make up i foto-portreti u Bosnian Lounge Bar “IME” Visoko

18. 05. 2014. u 12:00 sati – Početak Fotomaratona u Bosnian Lounge Bar “IME” Visoko

20. 05. 2014. u 20:00 sati – Proglašenje pobjednika Fotomaratona u Bosnian Lounge Bar “IME” Visoko

Proudly powered by WordPress