Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vodostaji Bosne i Fojnice sve viši, na nekim mjestima zabilježeno izlijevanje

bosna13Obilne padavine koje su u cijeloj BiH već danima prisutne i u Visokom su izazvale uznemirenost, jer su vodostaji rijeka Bosne i Fojnice sve viši. Na nekim mjestima je primjetno i izlijevanje ovih rijeka iz korita, iako treba reći da za sada barem na užem gradskom području, nema veće opasnosti za stambene objekte. Naša ekipa je obišla neke lokacije i napravila fotografije, pa tako možete vidjeti podivljalu Fojnicu na popularnim “mlinovima”, zatim sa Zbiljskog mosta, sa Kazaferovog mosta, sa terase Ribarskog doma, sa novog mosta u Prijekom, te sa Kožarskog mosta.

fojnica12Nabujalu Bosnu smo slikali na ušću rijeke Fojnice, zatim u Ozrakovićima, sa novog mosta u industrijskoj zoni, te sa starog mosta na izlazu iz grada, gdje je vidljivo da se rijeka izlila i poplavila oranice i njive iza Naselja Luke, kao i polje između dva mosta. Kiša i dalje pada i nadležni organi su na terenu, prate situaciju, a evo još jednom izjave pomoćnika Općinske načelnice za poslove Civilne zaštite i načelnika Štaba zimske službe Centra civilne zaštite Visoko, Dragana Božičkovića.

bosna12-Ono što pravi probleme jesu seoski potočići koji su „podivljali“ i nabujali. Najkritičnija situacija je na području sela Goduša i na lokalitetu Gornjeg Moštra. Za sada nema značajnijih problema, ali ukoliko kiša nastavi padati moglo bi biti. Operativni centar općine Visoko radi 24 sata i prima informacije” – izjavio je Božičković.

Sve fotografije koje smo zabilježili možete pronaći na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152785555211102.1073742075.205779381101&type=3

Proudly powered by WordPress