Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

EKO VIKINZI pomažu u Maglaju i Doboju

eko-vikingČlanovi Udruženja za zaštitu rijeka, riječnih slivova i ekstremne sportove “EKO VIKING” Visoko Jasmin Ferhatović, Armin Šehović, Samra Džafić, Adnan Ferhatović i Mehmed Prelić angažirani su na pružanju pomoći i spašavanju stanovnika Maglaja i Doboja.
Kako saznaje “visoko.co.ba”, na poziv resornog Ministarstva, članovi “EKO VIKINGA” trenutno se nalaze na putu za Nemilu, općina Zenica gdje ih čeka helikopter Oružanih snaga BiH koji će ih prevesti na područje općina Maglaj i Doboj.
Po potrebi navedenih općina koje su bukvalno potoljene izlijevanjem rijeke Bosne i ostalih pritoka, “EKO VIKINZI” će se priključiti akciji spašavanja najugroženijih stanovnika, koji se u posljednja 24 sata bore sa bujicom vode prouzrokovane višesatnim padavinama.
Po riječima predsjednika Udruženja Jasmina Ferhatovića, “EKO VIKINZI” su cijeli dan bili angažirani u akciji spašavanja ugroženog stanovništva na području visočke općine, a sada su se bezrezervno stavili u službu pružanja pomoću sjevernom dijelu Zeničko-dobojskog kantona i općini Doboj u RS-u.
Inače, u proteklom periodu, svjedoci smo aktivnog učešća članova Udruženja “EKO VIKING” u mnogobrojnih akcijama spašavanja, kako izazvanih elementarnim nepogodama, tako i drugim nesrećama.
Proudly powered by WordPress