Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izetbegović posjetio općinu Visoko

bakir u visokomPredsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović posjetio je danas općinu Visoko, mjesnu zajednicu Donje Moštre, u sklopu obilaska lokaliteta koji su u proteklim danima stradali u poplavama. Posjeti su prisustvovali i predstavnici Oružanih snaga BiH, Federalnog Štaba civilne zaštite te Vlade Federacije BiH. Općina Visoko, gdje je Izetbegović informiran o stanju na području te općine, bila je prva općina današnje posjete nakon koje se Izetbegović sa delegacijama uputio prema Kaknju, Zenici i drugim općinama duž toka rijeke Bosne.

– U Visokom naravno ima nesreće, ima porodica koje su pogođene. Hvala Bogu da niko nije nastradao, sve ostalo će biti sanirano. Problem se ovdje već rapidno smanjuje. Visoko se na vrijeme spremilo i Visoko je brzo i dobro reagovalo – istakao je Izetbegović nakon obilaska moštranskog kraja.

Trenutno najveći problem predstavljaju klizišta, tako da jedna komisija iz Civilne zaštite obilazi lokalitete gdje su moguća klizišta ili su se desila pokušavajući interventno djelovati ili alternativno regulisati saobraćaj.

Redovna nastava bi trebala početi u ponedjeljak.

 

Proudly powered by WordPress