Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Američki turisti u BiH predali humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu u Zavidovićima

zavidovici poplaveČlanovi grupe Growing place iz Sjedinjenih Američkih Država koji su od 16. do 23. maja boravili u turističko-istraživačkoj posjeti Bosni i Hercegovini prikupili su novac i kupili neophodne namirnice, medicinske i higijenske proizvode za najugroženije stanovnike Zavidovića, konkretno, sela Dolina.

Amerikanci, njih 143, u BiH su doputovali u organizaciji Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” kako bi posjetili bosanske piramide, Prahistorijski podzemni labirint Ravne te Arheološki park: Bosanske kamene kugle” u Zavidovićima.

Vijest o strašnim poplavama koje su zadesile našu zemlju potakla je ovu akciju, a susret sa stanovnicima Doline bio je prilično emotivan za drage goste iz SAD-a. Paketi pomoći su direktno uručeni najugroženijim stanovnicima sela Doline.

Tokom boravka u Zavidovićima, osnivač Fondacije dr. Semir Osmanagić i članovi Growing placea susreli su se i s rukovodstvom Doma zdravlja u Zavidovićima kojima je uručena i novčana donacija za nabavku osnovnih medicinskih preparata. Također, upriličen je i susret s premijerom ZE-DO kantona Munibom Husejnagićem te načelnikom općine Zavidovići Suadom Omeraševićem.

Husejnagić i Omerašević su zahvalili gostima iz SAD-a na pomoći stanovništvu općine Zavidovići te podsjetili da su SAD uvijek bile uz BiH kada je bilo najpotrebnije.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress