Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pomoć za naselja Vukovići i Orahovica u Nemili

orahovica2Udruženje “Mali ljudi velikog srca” tokom protekle sedmice je prikupljalo pomoć u vidu prehrambenih artikala i odjeće za naselja Vukovići i Orahovica u općini Nemila kod Zenice. Akcijom su obuhvaćeni šoping centar Bingo u Visokom, Ilijašu i Brezi, Edeka Podlugovi, te Suša Komerce u Visokom.

Priklupljana pomoć odnosila se u vidu brašna, vode, soli i ostalih prehrambenih artikala te nešto odjeće. U saradnji sa udruženjem “Opstanak” kojim se ovoga puta zahvaljujemo na saradnji te pomoći oko prijevoza paketa donacije smo u četvrtak 22.5.2014. uručili mještanima sela Vitkovići, dok je ostatak prikupljenih artikala predat najugroženijim mještanima naselja Orahovica također u vidu prehrambenih proizvoda. Na našu incijativu i u dogovoru sa njihovim mještaninom Enizom Kozlićem, profesorom iz STŠ u Kaknju ovi su paketi lično predani u ruke mještanima ovog naselja koje je također zahvaćeno nedavnim poplavama imalo problema putne komunikacije izljevanjem velike količine vode.

Udruženje se ovim putem također zahvaljuje sponzorima Ugarak, Bios, Vračo, Treff, Kovo, Profis graphic, Deep reklame, Sulejmanu Memiću za pomoć pri prikupljanju sredstava za ove mjesne zajednice kao i poslovnicama Binga u Visokom, Brezi i Ilijašu kao i Suši Komercu s kojim smo uspjeli ove donacije skupiti i uručiti onima kojima je najpotrebnije, te udruženju “Opstanak” na saradnji i pomoći pri učešću u ovoj akciji.

Ovo je samo dio aktivnosti humanog karaktera našeg udruženja dok ćete o ostalim biti blagovremeno obaviješteni.

FOTO: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152813175401102.1073742088.205779381101&type=3

Proudly powered by WordPress