Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zukan Helez obići će sutra poplavljena područja u ZDK

Zukan-HelezFederalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez posjetit će sutra područja stradala poplavama u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), saopćilo je Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Federacije BiH. Tokom posjete planiran je susret sa kantonalnim ministrom za boračka pitanja Nedžadom Lokmićem i zajednički obilazak područja ugroženih poplavama i klizištima Nemila, Orahovica, Šerići, Bistričak, Željezno Polje, a polazak je planiran u 9.00 sati sa platoa benzinske pumpe “Almy” u Zenici.

Programom posjete predviđen je sastanak sa načelnikom općine Maglaj Mehmedom Mustabašićem u zgradi Općine u 14.00 sati. Također, Helez će obići prostorije Službe za boračko-invalidsku zaštitu općine Maglaj i u 15.15 sati razgovarati sa grupom za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze. 

S ciljem sagledavanja trenutnog stanja u Zavidovićima, planiran je i razgovor Heleza sa načelnikom općine Zavidovići Suadom Omeraševićem, u zgradi Općine u 16.30 sati. 

Proudly powered by WordPress