Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

BiH osvojila devet medalja, Visočani imali značajnu ulogu

Karate BiH1.jpgNa danas završenom Evropskom prvenstvu, poslije pojedinačnih borbi u kojima nije imao dovoljno sportske sreće, naš Senahid Bulut postao je prvak Evrope s ekipom U21 u borbama! U stručnon štabu BH reprezentacije bio je i trener Redžep Građan. Ne smijemo se oteti utisku da bi uspjeh sigurno bio veći da su i ostali pozvani reprezentativci iz KK “Visoko” nastupili na EP. Razlog ne nastupanje je nerazumijevanja ustanova u kojima se školuju, dok neki zbog nedostatka finansijskih sredstava. Zahvalit ćemo se dirktoru DEEP reklama, Edinu Heriću, koji je finansirao našeg trenera i reprezentativca.  

Izvještaj s prvenstva bh. reprezentacije:
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u tradicionalnom karateu, učestovala je od 28.05. do 01.06.2014.godine na Evropskom Fudokan prvenstvu u tradicionalnom karateu, a koje se održalo u Galati – Rumunija. U konkurenciji 25 zemalja i preko 700 takmičara, naša reprezentacija je ostvarila odličan rezultat osvojivši 9 medalja, od kojih: 4 zlatne, 3 srebrene i 2 bronzane. 
Reprezentaciju BiH predvodio je predsjednik Redžep Građan, selektor Salih Grbić i vođa puta, sekretar KK „Mostar“, Denis Džiho. Na prvenstvu je sudila i internacionalna sutkinja Ena Dizdarević.
Medalje su osvojli:
1. Ena Dizdarević, zlatna medalja kate mlađe seniorke (U21);
2. Kumite tim muški ( Sanid Merzić, Senahid Bulut, Esned Crnomerović i Marko Jugović), zlatna medalja mladi (U21);
3. Esned Crnomerović, srebrena medalja Ko-Go kumite juniori;
4. Rijalda Džiho, bronzana medalja Ko-Go kumite juniorke;
5. Sanid Merzić, srebrena medalja kate mladi (U21);
6. Kumite tim žene (Milica Popović, Rijalda Džiho i Milica Škrbić) srebrena medalja mlađe seniorke (U21);
7. Kata tim muški ( Sanid Merzić, Esned Crnomerović i Amar Kodro), zlatna medalja mladi (U21);
8. Sanid Merzić, bronzana medalja kumite mladi (U21);
9. Jelena Jugović, zlatna medalja kate djevojčice 12.-13.godina;
Bosna i Hercegovina je još jednom pokazala da u odsustvu dosta iskusnijih i provjerenih reprezentativaca, u izuzetno teškim konkurencijama osvoje 9 medalja.

Proudly powered by WordPress