Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Memorijalni turnir “Alija Sirčo – Makivija”

mali nogometU susret Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, koje počinje 12. juna tekuće godine, Udruženje građana “Doktori i Čarobnjaci” i ove, kao i proteklih godina, organizuje tradicionalni malonogometni turnir za dječake do 16. godina, pod nazivom Memorijalni turnir “Alija Sirčo – Makivija”. Kao i prošle godine ovaj turnir će biti odigran na malonogometnom terenu koji se nalazi na parkingu iza Robne kuće “Vema”, odnosno, ispred prostorija UG “Doktori i Čarobnjaci”. Turnir koji već polagano prerasta u tradiciju ovog udruženja, a koji se odigrava u sjećanje na bivšeg člana udruženja, ove godine će biti odigran u nešto ranijem terminu nego inače, da bi poslužio kao svojevrsna uvertira za utakmice bh. reprezentacije, koja ove godine prvi put nastupa na nekom velikom takmičenju kao što je Svjetsko prvenstvo u Brazilu.
Turnir će biti odigran 14. i 15. juna, dakle u subotu i nedjelju, a dječaci koji budu željeli da se prijave na ovaj turnir mogu to učiniti svaki dan do 13. juna u prostorijama UG “Doktori i Čarobnjaci”, od 10:00 do 18:00 sati. Važna napomena za sve buduće učesnike jeste da se ove godine uvodi novi sistem takmičenja, u kome će se turnir podijeliti na dva dijela i to za dječake rođene od 1998. godine do 2002. godine, te za dječake rođene od 2002. godine do danas, a ekipe se mogu sastojati od najviše 3 igrača.
Prijave na turnir su besplatne, a sve troškove organizacije snosi UG “Doktori i Čarobnjaci”, koji će na kraju za najbolje učesnike ovog turnira obezbijediti prigodne nagrade i poklone.
Još jednom, pozivamo sve mlade nogometaše iz Visokog da se prijave na ovaj turnir, uveličaju isti svojim učešćem i daju doprinos jednoj pozitivnoj stvari koju organizuje ovo udruženje, pod sloganom: “Visoko iznad svega!”

Detaljne informacije o ovom turniru možete potražiti na broj: 062/771-608.

Unaprijed zahvalni na objavljivanju.

Srdačan, sportski pozdrav!

Proudly powered by WordPress