Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Suspenzija Alagića je pokazatelj da se ne poštuju zakoni

semsudin mehmedovic sdaJuče  je Goran Zubac, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) suspendirao Vahida Alagića, načelnika Odjela za zaštitu svjedoka u SIPA-i i to, kako javljaju mediji, zbog jedne prijave policajca.

Policajca koji je od istog Alagića tražio nezakonitu uslugu… policajca koji je u “specijalnom timu “ SIPA-e koji ima “specijalne zadatke” od direktora Zupca..

Nije to Zubac učinio u slučaju Anđelka Hrgića iako sva javnost zna da se protiv istog vodi istraga.

Zubac tako nastavlja obračun prije svega sa Bošnjacima u SIPA-i, kojih je ostao još mali broj. 

Umjesto da odgovora za kršenje zakona i ulogu koju je imao tokom protesta u Federaciji BiH, što je dovelo do napada na institucije BiH, kada je pričinjena i velika materijalna šteta i kada je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, Zubac provodi teror u jednoj od najvažnijih sigurnosnih institucija u državi.

Ovim, kao i nizom drugih radnji kojima Zubac prije sveg štiti svoj i kriminal koji je počinio njegov nalogodavac i zaštitinik Dodik, narušena je sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini.

Previše je koincidencija, ali sada je već jasno da Dodik nastoji radikalizirati prilike u Bosni i Hercegovini, zabrinut za vlastitu političku sudbinu i očigledni poraz na predstojećim izborima.

Za takve namjere tražio je podršku i van Bosne i Hercegovine.

Zubac je jedan od onih koji slijepo izvršavaju njegove političke zamisli, umjesto da obezbijede ambijent u kome će se svi građani BiH osjećati sigurno…

Suspenzija Alagića je pokazatelj da se u ovoj državnoj Agenciji ne poštuju zakoni ove države, već su postali politička poluga Dodika i drugih mrzitelja ove zemlje.

Stvar je ozbiljna i ovom prilikom apelujem na sve organe i institucije u kojima se donosi odluka da končno zaustavi dalje ugrožavanje sigurnosti u državi.

Nezavisni odbor bi konačno trebao da radi svoj posao, kao i Tužiteljstvo BiH da postupa profesionalno i zakonito, a da se ne upliće u političke pogodbe bilo koje vrste.

Sarajevo; 04.06.2014.

          

Šemsudin Mehmedović, zastupnik

Proudly powered by WordPress