Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Posjeta KIDS Festivalu u okviru projekata vezanih za obrazovanje

ORI Budi mi prijatelj KIDS FEST

U proteklom periodu UG Omladinska romska inicijativa “Budi mi prijatelj” imalo je mnogo aktivnosti, tematski vezanih za obrazovanje. Kroz projekt “Promovisanje sistemskih promjena za osiguranje adekvatnog odgovora na potrebe Roma”, koji implementiramo u partnerstvu sa World Vision organizacijom. Kroz ovaj projekt imamo aktivnosti u koje su u najvećem broju uključena djeca. 

Kroz ovaj projekt organizujemo edukativno-kreativne radionice sa djecom uzrasta od 6 do 15 godina. Radionice radimo u tri osnovne škole na području općine Visoko, i to OŠ “Kulin ban”, OŠ “Safvet-beg Bašagić”, OŠ “Musa Čazim Ćatić”, te u prostorijama udruženja, a s djecom radimo na principu neformalne edukacije

OSNOVNI CILJ RADIONICA: Uključivanje djece u što većem broju u obrazovni sistem i razvijanje svijesti o neophodnosti i važnosti obrazovanja.

ZADACI RADIONICA:

–          pravilan psihofizički razvoj djece

–          da se kod djece razvije svijest o lijepom

–          da se kod djece stvori osjećaj empatije i solidarnosti

–          da se kod djece razvije kreativnost, radoznalost, upornost i volja

–          da se kod djece razvija svijest o oćuvanju kulturnih i prirodnih vrijednosti

–          da djeca steknu naviku na školske obaveze

 

Također, u proteklom periodu i narednom kroz ovaj projekt djecu ćemo voditi na izlete. U subotu 07. 06. 2014 djeca su posjetila Kids festival u Sarajevu. Na ovaj izlet smo išli zajedno sa Policijskom upravom Visoko, koji su bili naša pratnja tokom odlaska na Kids festival, boravka i dolaska kući. Na ovaj izlet smo poveli 63 djece, uzrasta od 6 do 14 godina, zajedno sa naših 7 volontera, koji su zajedno sa hostesama Kids festivala pazile na djecu. Djeca su bila jako zadovoljna i sretna što imaju priliku da posjete ovu manifestaciju, da se igraju i druže.

 

{joomplucat:1163 limit=20|columns=4}

Proudly powered by WordPress