Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održan memorijalni turnir ”Nedžad Duraković – Džadan”

karate klub visoko turnir dzadanU spomenu na jednog od prvih Visočkih Heroja, nosioca ratnog priznanja “Zlatni Ljiljan” i jednog od osnivača Patriotske lige NEDŽADA DURAKOVIĆA – DŽADANA, Karate klub “Visoko”, je dana 15.06.2014. godine u sali MŠC “Hazim Šabanović” organizovao VI  Memorijalni karate turnir “NEDŽAD DURAKOVIĆ- DŽADAN”.

Pored takmičara koji su se takmičili za najbolju poziciju u borbama, nastupile su i mlađe uzrasne kategorije, koje su zajedno sa svojim starijim kolegama imali priliku prikazati dio kombinatorike, napadačkih i odbrambenih tehnika, izraženih kroz kihon i katu (borbu sa imaginarnim protivnikom), sa prikazom primjene u realnoj borbi.

U vrlo kvalitetnim mečevima koji su se završavali atraktivnim napadima i odbranama, borbe su završene pobjedom Amela Zukića u finalnom meču protiv Elvedina Kurpejovića, dok su dva treča mjesta zauzeli: Senahid Bulut i Sađid Bulut.
Sudije na memorijalnom turniru su bili: Haris Mulahasanović i Adnan Konjo, a ljekar na ovom takmičenju je bio: Dr. Emir Vražalić i Nefisa Bajramagić.
Nažalost zbog nedostatka novčanih sredstava uprava kluba nije bila u mogućnosti obezbijediti veći broj takmičara iz drugih karate klubova, pa je ovo takmičenje proteklo u duhu klupskog nadmetanja.
                                                                                                             
UPRAVA KLUBA
Proudly powered by WordPress