Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Promoviran službeni suvenir Fondacije

fondacija suvenirNa dan ljetnog solsticija, 21.06. 2014. Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” promovirala je službeni i originalni suvenir koji je napravljen od keramike.

Suvenir ima niz simboličnih depikcija: napravljen je od keramike koja je također zastupljena u tehnologiji drevnih graditelja bosanskih piramida, centralni motiv je Bosanska piramida Sunca s energetskom zrakom; piramida je prikazana prekrivena betonskim blokovima s pravilnim trouglastim stranicama i pravougaonom osnovom. Nagib odgovara nagibu piramide. Uz engleski tekst o nazivu Bosanske piramide Sunca data je i lokacija piramide (Visoko), a u gornjem lijevom uglu je prikazan logo Fondacije: piramida sa Suncem i asocijacijom na bh. zastavu. Oko piramide su prikazana prirodna brda nepravilnih oblika.

Energetska zraka je prikazana kao aktivna, pokretna i fokusirana.

Suvenir se može kupiti u prodajnim objektima Fondacije u Sarajevu (Centar za promociju arheološkog turizma, Bravadžiluk 17) i u Visokom pred ulazom u Podzemni labirint Ravne. Također, moguće su narudžbe preko službene web stranice Fondacije: www.piramidasunca.ba

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress