Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dječaci i djevojčice “Spursa” ostvarili zapažene rezultate

spurs djecaci Kosevo 2014Popularni Spursi i Spursice više nego uspješno su predstavljali svoje boje i svoju zastavu očešćem na Sportskim igrama mladih u Sarajevu.

“Nemam riječi kojima bih opisao kako se osjećam, presretan sam i svi su, jednostavno svi smo u euforiji vjerovatno zbog ambijenta i uslova na terenima umjetne trave Koševo. Dječaci su skakali, vrištali, plakali, bile su to suze radosnice nakon 3 pobjede i ulaska u finale gdje smo poraženi od boljeg tima Željezničar 3:0, a do tog meča pobjedili smo Kraljevac 1:0 strijelac (Adel Ajdinović), FK Sarajevo 3:0 (Kapo, Planinčić, Ramić) i ekupu Grbavica 3:1 (Kapo, Planinčić, Kurspahić). U ovoj selekciji posebno su se istakli Adel Ajdinović koji je i kapitenekipe, Dadin Kurspahić, Armin Mušinbegović i Amir Ramić. A djevojčice su pobjedile ekipu Bisera, učesnika Premijer lige BiH 5:0 strijelci (Hadžera Lepić, Skeleđija Ajla, Selma Mušinbegović, Nedžma Puščul, Amina Ajdinović). U finalu smo poraženi od premijerligaša SFK Sarajevo rezultatom 3:0 i tako u konačnici zauzeli drugo mjesto. U ženskoj ekipi posebno su se istakle kapiten ekipe Lepić Hadžera i najmlađa igračica Nedžma Puščul” – rekao je za Visoko.co.ba Tarik Agić.

spurs djevojcice

Također treba naglasiti da su igre bile na veoma visokom nivou u organizacijskom smislu i gosti iz Visokog su bili prijatno iznenađeni gostprimstvom, a mališani su dobili i prigodne nagrade.

Proudly powered by WordPress