Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Posljedice u percepciji društva kakva nam je politika i na šta su sve političari spremni

semso PARLAMENTDanas sam dobio obavijest kantonalnog tužiteljstva ZDK br. T04 0 KT 0016956 14, u kome me obavještavaju da je ovaj predmet završen donošenjem naredbe o neprovođenju istrage protiv svih prijavljenih lica (ukupno 9).

Nisam nikad ni tren posumnjao da će se ovo završiti bilo kako drugačije nego ovih ishodom. Od samog početka ovaj slučaj je konstruisan i vođen od strane SIPA-e sa ciljem moje političke diskreditacije. Dva lica javno u medijima priznaju djelo, ali oni nisu uopće među osumnjičenim i prijavljenim što dovoljno govori o „profesionalizmu“ SIPA-e.

Problem nastaje kad odbacena oputžba, koja je bila dio političkog obračuna ostane u političkom prostoru i de facto se nastavi vrsiti pritisak prema sudbenoj vlasti. 

Posljedica ovakvog pristupa je da građani, svako prema svom političkom ubjeđenju zauzimaju stav o tome da je pravosuđe dio neke političke igre. 

U zemlji sa ovako instaliranom korupcijom to je u stvari način kako da se uništi pravna država na račun očuvanja koruptivnih sistema i to je i SUŠTINSKA NAMJERA I CILJ ovakvih i sličnih optužnica. 

Uvjeren sam, da bi BH društvo počelo uspostavljati stvarne parametre demokratske države, prvo mora očistiti institucije BiH (SIPA, SUD TUŽILAŠTVO…)  od onih koji su spremi učestvovati u političkim igrama ovakve vrste ili od onih koji su nesposobni da pripreme i predoče održive optužnice. 

Da bi se to uradilo neophodno je što prije donijeti Zakon o lustraciji, jer iako je komunizam pobjeđen kao oblik totalitarnog društva njegovi vojnici i dalje vladaju ovom zemljom obučeni u različite dresove tzv stranaka. Mnogi imaju potrebu da se „kvislinški“ odnose spram neprijatelja  ove države.

Od samog početka ove “gebelsovske” kampanje tvrdio sam da je prijava bila politički motivirana.

Neviđeni progon kroz koji smo prošli moja porodica i ja, kao i moji prijatelji su nas učinili samo odlučnijim i jačim u našoj  borbi za pravdu i Bosnu i Hercegovinu.

Ovom ODLUKOM tužilaštva je i formalno potvrđeno da je slučaj “Mehmedović” čista farsa kreirana od strane rušitelja Bih uz pomoć kvislinga.

Obećavam da se ova priča neće olako završiti jer mi patriote ove zemlje imamo još toga za reći i učiniti.

Sarajevo, 05.07.2014.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik

Proudly powered by WordPress