Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Čokoladni neredi” uljepšali večer u našem gradu

CokoNeredi Visoko Kopiraj

Večeras je u našem gradu, na popularnom visočkom Korzu, Visočane iznenadila jedna neobična manifestacija, koja se prvi put održava u Visokom, pod nazivom “Čokoladni Neredi”. Budući da je ovo prvi put da se jedan ovakav projekt provodi u Visokom, Vijeće mladih općine Visoko (VMOV) i Lokalni tim Visoko Asocijacije srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) koji su organizirali ovaj događaj, nisu željeli da šalju nikakve poruke, niti da drže bilo kakve govore, nego su jednostavno prepustili svim šetačima i onima koji su učestvovali u samom projektu, da uključe svoju maštu i prolaznicima na najbolji način uljepšaju noć malim čokoladnim iznenađenjem.
Cilj ovog projekta jeste isticanje sličnosti svih građana i njihovo zbližavanje, kako bi oni shvatili da ustvari sitne stvari poput jedne čokolade mogu da učine jedan trenutak mnogo značajnijim i mnogo ljepšim, te mogu da spoje čak i one građane koji su ustvari sušte suprotnosti.

U sklopu ovog projekta organizatori su odlučili da uz pomoć svih učesnika, koji su večeras došli da pomognu i podijele čokoladni užitak svojim sugrađanima, pomoći i djevojčicama i dječacima koji su usljed katasrofalnih prirodnih nepogoda ostali i bez domova, pa su tako svi učesnici imali zadatak da se “naoružaju” sa dvije čokolade, jednom koju će dijeliti sugrađanima, a drugom koja će biti poklon za mališane iz onih gradova pogođenih prirodnom nepogodom. Na ovaj način, uz odličan provod, svi učesnici imali su priliku ne samo da ovu noć učine ljepšom za mnoge svoje sugrađane, nego i da podare lijepe trenutke ovim mališanima.
Mnogobrojni građani odazvali su se na ovaj projekt i pružili maksimalnu podršku, prepoznavši u njemu sjajnu priliku da se zabave i zbliže jedni sa drugima, a kako je to izgledalo na večerašnjim Čokoladnim neredima u Visokom možete pogledati u detaljnoj fotogaleriji na našoj facebook stranici: https://facebook.com/visokocoba

Proudly powered by WordPress