Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Realizovana humanitarna akcija

sretna porodica paketiU nedjelju 26.7.2014. godine, dan uoči bajrama,  izvršili smo podjelu oko 30 bajramskih paketa koje je donirala Turska humanitarna organizacija „Bešir“. Ova organizacija djeluje u Evropi, Aziji i Africi, a svoju pomoć redovno šalju u zemlje Balkana uključujući BiH. U Visoko su u saradnji sa Udruženjem „SEMERKAND“ i Tur. organizacijom „UKBA“ nekoliko puta slali hum. pakete i kurbane.  Sada su poslali veliki šleper paketa osnovnih prehrambenih artikala, koje preko partnerskih udruženja dijele po čitavoj BiH, a najviše u područja pogođenim poplavama. Danas(1.8.2014.) namjeravamo podijeliti još deset hum. paketa koje smo naknadno dobili da podijelimo.

U cilju prikupljanja sredstava za humanitarne i druge društveno korisne projekte Udruženje „Sretna porodica“ u saradnji sa navedenim organizacijama organizuje u trgovačkom dijelu manifestacije „Visočko ljeto 2014“ prodaju donirane robe. Pomenute organizacije na čelu sa Udruženjem „SEMERKAND“ i u saradnji sa lokalnim udruženjima su širom BiH ove godine već organizovale hum. prodaju.

Ovakav vid skupljanja hum. pomoći je jako popularan u Turskoj i paketi koje danas dijelimo su dijelom finansirani upravo iz tih i sličnih aktivnosti. Na ovaj način firme i građani koji nisu u stanju da doniraju novac mogu da doniraju svoje proizvode, rukotvorine i hranu koja se prodaju na ovim manifestacijama i onda se koristi u razne hum. i društveno korisne projekte. Napominjemo da se na ovim humanitarnim aktivnostima prodaje samo nova roba i ovom prilikom pozivamo sve građane i firme da učestvuju u ovom aktivnosti kupovnim proizvoda na našim štandovim, a i doniranjem svojih proizvoda.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Općini Visoko na besplatno dodijeljenom mjestu za štandove, a JKP “Gradska Groblja” na štandovima.

Pored navedenih aktivnosti u Udruženju „Sretna porodica“ trenutno realizujemo projekat „Obuke branja, sakupljanja i obrade ljekovitog i jestivog bilja“. Zatim, tu su i aktivnosti koje se trudimo organizovati konstantno poput organizovanja druženja, iftara u toku ramazana, predavanja, odlazaka na druženje sa drugim udruženjima širom BiH, učestvovanja u raznim hum. akcijama u Visokom, te se trudimo da učestvujemo i budemo od pomoći u bilo kojem projektu  koje organizuju druge organizacije u Visokom, a koje smatramo da su korisne za društvo.

U naše udruženje se mogu učlaniti sve osobe bez obzira na spol i starost, pa svi koji žele da budu dio naših aktivnosti mogu da dođu i učestvuju u svim našim aktivnostima.

Više o našem Udruženju i našim aktivnostima možete saznati na našoj web stranici www.sretnaporodica.com

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress