Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mogućnost uspostave autobuske linije na relaciji Visoko – Vratnica

nevzeta begic1Na posljednjoj sjednici OV Visoko vijećnica Nevzeta Begić (SBB) u pisanoj formi postavila je vijećničko pitanje, a vezano za mogućnost uspostave autobuske linije Visoko – Vratnica. Vijećnica Begić nam je proslijedila svoje vijećničko pitanje i mi ga objavljujemo:

U ime mještana sela Vratnica ( Donja i Gornja Vratnica), postavljam pitanje vezano za mogućnost uspostave autobuske linije na relaciji Visoko –  Vratnica i obrnuto.

Obrazloženje:

Ova problematika je prisutna godinama, s tim da u posljednje vrijeme se nameće potreba za njeno konačno rješenje, shodno povećanim potrebama građana i shodno tehničkim mogućnostima na terenu, koje su se znatno izmijenile u odnosu na protekli period.

Kao što je poznato stanovništvo sela Vratnica koristi javni autobuski saobraćaj na relaciji Visoko – Ilijaš – Sarajevo. Autobuska stanica je na samom putnom pravcu za Sarajevo ( D. Vratnici, tzv. Hanovima). Autobusi ne svraćaju nikako u selo, stanovništvo je izolovano i svi korisnici su prinuđeni doći na tu (udaljenu) stanicu.

Posebno ovim problemom su pogođena školska djeca koja i  osnovnu i srednju školu pohađaju u gradu, kao i svi ostali cije su potrebe svakodnevno vezane za grad.

Miještani su nezadovoljni što se ovaj problem ne rješava, svjedoci su da mnoge MZ sa složenijim geografskim položajem imaju javni prijevoz, kao i  svjedoci su da turistički autobusi normalno, bez problema dolaze u selo, okreću se na terenu .

S tim u vezi nadaju se da će dobiti pozitivan odgovor i da će nadležni imati  razumijevanje i riješiti ovu problematiku, na obostrano zadovoljstvo.

 

S poštovanjem!  

Proudly powered by WordPress