Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Odred Izviđača Visoko ovogodišnji domaćin Multietničkih likovnih susreta mladih

Izviđači Visoko likovni susreti KopirajOd 20 – 27. avgusta ove godine, u okviru Foruma: “Most prijateljstva”, održati će se dvanaesti po redu Multietnički likovni susreti mladih. Ove godine domaćin tih tradicionalnih susreta biti će upravo naš grad Visoko, gdje će kao domaćini djelovati Odred Izviđača Visoko.

 

Na ovogodišnjem susretu mladih učešće će uzeti oko 30 djevojaka i mladića iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Hrvatske i Srbije, a sa mladima će ove godine, kroz razne radionice, sarađivati akademski slikar Sonja Ardan, koji će ih podučavati i usmjeravati kroz likovnu umjetnost. Kao i svake godine, pored radionice likovnih radova, mladi će imati priliku da učestvuju i uživaju u radionicama upoznavanja, povjerenja i predstavljanja grada iz kojeg oni dolaze. Također, u okviru ovog projekta, svim mladim učesnicima biti će predstavljen grad Visoko, te će prilikom ovih susreta biti upoznati i sa lokalitetom Bosanska dolina piramida, koji je popularan među svim stranim posjetiocima našeg grada.

Odred Izviđača Visoko učestvuje sa 9 svojih članova i uspostavio je dobru, stalnu saradnju sa Društvom za toleranciju Bačka Palanka.

Kako su nam kazali iz Izviđačkog odreda Visoko uskoro možemo očekivati još brojne fotografije i obavještenja sa ove radionice, stoga pratite naš portal kako biste dobili potrebne informacije.

 

{joomplucat:1181 limit=20|columns=4}

Proudly powered by WordPress