Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Irhad Alihodžić prvi Visočanin na drugim Olimpijskim igrama mladih u Kini

irhad alihodzic olimpijske igre mladih kinaNanjing je od 16. do 28. augusta, bio domaćin više od 3.800 mladih sportista u dobi od 15 do 18 godina, koji su se nadmetali u 28 sportova. Neki od sportova poput ragbija i golfa u Nanjingu su doživjeli olimpijsku premijeru. U dvanaest dana takmičenja najviše medalja osvojili su mladi sportisti Kine (65), zatim Rusije (57), te SAD (22).

irhad alihodzic kinaVisoko je na ovim drugim po redu Olimpijskim igrama mladih imalo i svog predstavnika, ali kao člana Katarske rukometne reprezentacije. Radi se o nekadašnjem golmanu RK Bosna Visoko Irhadu Alihodžiću čija je ekipa igrala utakmicu za medalju, tačnije za treće mjesto protiv reprezentacije Norveške. Na kraju je bilo 33:25 za Norvežane pa su Katar i Visočanin na njihovom golu ostali bez medalje, ali ostaje zapisano da je Irhad Alihodžić prvi Visočanin koji je nastupio na ovim igrama. Bez obzira na poraz Katara, statistički gledano Irhad je imao dobru predstavu sa 18 odbrana. Inače olimpijsko rukometno zlato pripalo je reprezentaciji Egipta koja je pobijedila reprezentaciju Slovenije 31:25.

Irhad Alihodžić svoju rukometnu karijeru je počeo kod trenera Zdene Antovića, a njegov talenat za golmana je prepoznao Kenan Ahić – Čike nakon čega sportska životna priča i karijera ovog mladog Visočanina seli u Katar.

Proudly powered by WordPress