Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ko nije čuo za Bracu i Vrbanjušu, ne zna ni šta je markaža i pravi show!

braco vrbanjusa“Čak bi i Ariggo Sacchi ili Cesare Maldini imali od mene šta naučiti. Ja nisam samo trener: bavim se i logistikom, tražim pare, dočekujem sudije, markiram teren, šišam travu…”, hladno i samouvjereno će reći i obavezno dodati: “Ali, ja poštujem svoje kolege”.

Godine mu ništa ne mogu. I danas je “alfa i omega” svoje Vrbanjuše. Jedina funkcija koju popularni Braco trenutno ne obnaša je ona predsjednička. Barem ne na papiru.

Prošlo je 15 godina od kada je kolega Adnan Jašarspahić iz Visokog snimio čuveni video, prije i tokom premijerligaške utakmice Vrbanjuše i sarajevskog Željezničara, koji je Braci donio slavu i van granica BiH.

Prošlo je mnogo godina, a Braco je i dalje u “sedlu”, na čelu svoje Vrbanjuše. U Vrbanjuši se promijenilo mnogo toga. Klub je trenutno u četvrtom rangu takmičenja (Liga Kantona Sarajevo), ali Braco je čini se ostao isti.

I danas sa istim žarom motivira svoje igrače, na samo sebi svojstven način, priprema ih za utakmicu i do najsitnijih detalja, i naravno, kao i uvijek, jedino što želi je samo još jedna – pobjeda!

Ekipa portala Fokus.ba “upala” je u svlačionicu Vrbanjuše pred takmicu protiv Saobraćajca odigranu u utorak i evo šta smo zabilježili…

Fokus.ba/Visoko.co.ba

{youtube}XAS_R0kl68w{/youtube}

Proudly powered by WordPress