Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Samo 11 vijećnika od ukupno njih 25 učestvovalo na svih 10 sjednica

velika sala opcine visokoOpštinsko vijeće Visoko će narednog petka održati svoju redovnu sjednicu, a ovo je prilika da se malo analizira rad, odnosno učešće vijećnika na prethodnih deset sjednica (7 redovnih, 1 vanrednoj i 2 tematske), koje se održane u prvom polugodištu 2014. godine.

Zanimljivo je da je samo 11 vijećnika od ukupno njih 25 učestvovalo na svih 10 sjednica (podsjećamo da je Nermin Sudžuka bio vijećnik samo do 12. juna, nakon čega je napustio tu funkciju). U pitanju su Nevzeta Begić, Mirnes Fatić, Adnan Frljak, Jasmin Omanović, Salih Purišević, Vahid Ramić, Faruk Salčinović, Izet Smajević, Dejan Šćepanović, Elvir Špiodić i Dalibor Tomičić.

Kada je učešće u radu sjednica u pitanju, po statistici Opštinskog vijeća Visoko, najaktivniji vijećnik je Izet Smajević, koji je aktivno učestvovao na devet sjednica, dok su po osam direktnih učešća imali Nevzeta Begić, Halim Dervišević, Mirza Omanović, Salih Purišević, Dejan Šćepanović i Elvir Špiodić. Vijećnik Sulejmen Zukan nije imao niti jedno aktivno učešće u radu sjednica (na ukupno 8 koliko je bio prisutan), dok je Faruk Ihtijarević imao jedno učešće u radu sjednice.

Sve ovo su podaci iz Izvještaja o realizaciji programa rada OV Visoko za period januar – juni 2014. godine, sa realizacijom zaključaka OV Visoko, a koji će biti jedna od tačaka sjednice, koja je zakazana za petak, 31. oktobar ove godine u Velikoj sali Oštine Visoko.

Proudly powered by WordPress