Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održana redovna sjednica UO

fondacija apbpsU Sarajevu je održana redovna sjednica Upravnog odbora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Sjednici su prisustvovali članovi Upravnog odbora Slobodan Stajić, Josip Svoboda, Mahir Hadžiahmetović, Semir Osmanagić, Amila Omeresoftić, Muhamed Ćatić (putem Skype-a) i predsjednik UO Ahmed Bosnić. Također, prisutni su bili i uposlenici Fondacije Nataša Tanović i Ajdin Ahmetspahić.

Na sjednici je usvojen izvještaj o organizaciji Medjunarodne radne akcije volonteera “MRAV Bosanske piramide 2014” na kojem je uzelo učešća 375 volontera iz 29 zemalja. Postignuti su sjajni arheološki i naučni rezultati.

Članovi Upravnog odbora su izrazili veliko zadovoljstvo organizacijom i rezultatima Pete međunarodne naučne konferencije o bosanskim piramidama “Skrivena historija” koja je privukla neke od najuglednijih svjetskih nezavisnih stručnjaka. Njihovo pozitivno mišljenje imalo je veliki medijski utjecaj u svijetu.

Upravni odbor je usvojio koncept daljeg razvoja arheološkog turizma kroz aktivnosti Fondacije u 2015. godini. Podržana je i orijentacija na daljnju saradnju sa organizacijama i fizickim licima u Visokom po pitanju smjestaja gostiju Fondacije.

Upravni odbor je informisan o radovima u Podzemnom labirintu Ravne tokom zimskih mjeseci.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress