Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

NK Bosna Visoko otvara novi teren na Dan državnosti BiH

stadion stolice 3Na Dan državnosti BiH, 25. novembra, NK Bosna svečano će otvoriti novi teren sa plastičnom travom u kompleksu stadiona Luke u Visokom.

“U klubu imamo visoke ambicije te razmišljamo o povratku u najviši rang takmičenja, a za to nam je potreban i prateći infrastrukturni razvoj”, izjavio je predsjednik kluba Faruk Ihtijarević.

Visočki klub je u novu sezonu ušao kao zvanični partner FK Sarajevo, a sa klupe ga vodi Emir Karahmet, jedan od najtrofejnijih stručnjaka tima sa Koševa i pomoćnik trenera šampionskog seniorskog tima Sarajeva iz 2007. godine.

“Sa relativno malim, ali kvalitetnim igračkim, kadrom uspjeli smo osvojiti titulu, a uz podršku naše uprave i partnera nadamo se kako ćemo u proljetni dio sezone ući još snažniji. Ne krijemo da razmišljamo o povratku u više rangove takmičenja, gdje je Bosni kao klubu sa bogatom tradicijom, ali i gradu Visokom objektivno mjesto”, rekao je Karahmet.

Prvi strijelac kluba koji je dao reprezentativce poput Elvira Rahimića, Mirsada Bešlije i Almedina Hote, u ovom trenutku je Alem Plakalo. On je sa 15 golova u jesenjem dijelu ujedno i prvi strijelac lige.

“Sretan sam zbog postignutih golova, ali je puno važnije to što smo timski napravili dobar rezultat. Želimo isto nastaviti i u nastavku sezone”. kazao je Plakalo.

Da je u Visokom nogomet ponovo u modi pokazuju i odlični rezultati mlađih kategorija Bosne, posebno njihovih kadeta koji su pod trenerskom palicom Mensura Džavitija osvojili prvo mjesto u Omladinskoj ligi Centar. Uspjeha ne bi bilo bez sinergije uprave kluba, kvalitetnih trenera, društvene zajednice, ali i građana Visokog poput Nermina Kadrića, Enesa Begovića i drugih.

Iz NK Bosna pozivaju sve prijatelje i simpatizere kluba da na Dan državnosti 25. novembra posjete stadion Luke u Visokom i u 13 sati gledaju utakmicu mladih kategorija kluba, nakon koje će u 14 sati, uslijediti i zvanična ceremonija otvorenja novoizgrađenog terena sa plastičnom travom.

Klix.ba/Visoko.co.ba

 

Proudly powered by WordPress